Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Hawke, protipožární a vodotěsné kabelové průchodky (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 9.06.2004
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Hawke, protipožární a vodotěsné kabelové průchodky


Hawke, protipožární a vodotěsné kabelové průchodky
Firma SITEL, spol. s r.o. dodává na český a slovenský trh protipožární a vodotěsné kabelové průchodky od anglického výrobce HAWKE International. Podívejme se blíže o jaký sortiment se to jedná.....
Tým portálu Elektrika, ze dne: 9.06.2004

Společnost Hawke téměř 50 roků vyvíjí řešení pro aplikace do výbušných prostředí. V tomto článku se stručně zmíníme o technické podpoře, věnované modulárnímu systému protipožárních a vodotěsných kabelových a trubkových průchodek.

Stručný sešit o 32. listech velmi výstižně vypovídá o možnostech, jak aplikovat tyto prostupy. Máte možnost si vybrat z tabulky různých modulů, kde jsou uvedeny možnosti provedení pro více rozmezí průměrů kabelů. V zadní části sešitu je i popis, jakým způsobem vytvořit nákres požadovaného postupu. Nakonec se stručně seznámíte s postupem instalace prostupů....

Skladba systému
Tento modulární systém se skládá z průchodek, rámů (kruhových či obdélníkových) a kompresního klínu. Příslušné moduly se společně s kabely vkládají do rámečků a utěsní kompresním klínem. Rámečky se můžou ke zdi nebo podlaze přišroubovat, zazdít nebo přivařit.

Kterým vlivům průchodky odolávají?

Průchodky HAWKE se odlišují od jiných systémů především drážkami uvnitř modulů, které zajišťují dokonalé utěsnění kabelu i s nepravidelným průřezem a umožňují utěsnit kabel či trubku s 3mm tolerancí a to bez jakýchkoli úprav na průchodce.

Jako jediný systém na trhu využívá firma HAWKE barevného označení jednotlivých modulů pro lepší orientaci při montáži a následnou inspekci průchodu. Stejně tak 3mm tolerance pro průměr kabelu je zřetelně označena na přední straně průchodek, což umožňuje kontrolu použitých modulů i po montáži.

Nejčastější použití těchto průchodek

Pro snadnou projekci kabelového prostupu je vám k dispozici kalkulační program, který je možno stáhnout ze stránek www.hawke.cz. Prostup lze také naprojektovat pomocí náčrtku rámečku v reálných rozměrech, který najdete v katalogu HAWKE.

Dodavatel v ČR, společnost Sitel, přímo nabízí služby při projekci konkrétních prostupů. V případě, sdělení podrobností a požadavků na vámi požadovaný prostup, obdržíte návrh včetně cenové kalkulace.
V případě je možné zajistit montáž či konzultaci na místě montáže prostupů.

 

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.