Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Pasport a řízení veřejného osvětlení (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 2.01.2015
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Pasport a řízení veřejného osvětlení


Pasport a řízení veřejného osvětlení
Pasport veřejného osvětlení je nástrojem pro evidenci a vyhodnocení energetické náročnosti a hospodárnosti veřejného osvětlení. Základem pasportu je mapová evidence v digitální formě, do které se přenáší základní informace o trasách kabelových rozvodů či zapínacích a napájecích bodech. Pomocí softwaru se následně tvoří tabulky a grafy evidenčních dat. Díky tomu lze provádět kontroly a plánování údržby či sledovat spotřebu elektrické energie. Jak funguje pasport veřejného osvětlení v Liberci, se dozvíte v přednášce Milana Bendy.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 2.01.2015



Milan Benda přednášel na podzimním setkání SRVO ve Valticích o pasportu a řízení veřejného osvětlení a světelných signalizačních zařízení. V přednášce se dozvíte, jaký software využívá Liberec k evidenci a řízení veřejného osvětlení, jak dlouho trvá rozsvícení všech světel veřejného osvětlení ve městě nebo jak lze pomocí evidovaných údajů zjistit černý odběr. Níže uvedenou stopáž využijte pro posun k žádanému tématu.



Kdo je Milan Benda
Milan Benda je specialista veřejného osvětlení a světelných signalizačních zařízení na Oddělení technické správy magistrátu města Liberec.

Více na SRVO.
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.