Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

Témata pokrývající všechny uvedené oblastí

Zprávy

Elektrikáři a etický kodex

  • 5.08.2003
Elektrikáři a etický kodex
"Se dějí na tom světě ale věci! Prý etický kodex! My makáme a oni si vymýšlí etický kodex!" O tom, že se žádná etika nedodržuje se s mnohými shodneme. Jediné, před čím někteří "podnikatelé" mají respekt je kriminál.....

Elektrotechnická unie již brzy!

  • 30.07.2003
Elektrotechnická unie již brzy!
Pro naplnění jednoho ze základních cílů Hospodářské komory České republiky (dále HK ČR) a nutných potřeb podnikatelů v elektrotechnice tj. vytvoření jednotné odborné profesní platformy podnikatelů a dalších osob působících v oblasti elektrotechniky, elektroniky a elektroenergetiky, se Rada Elektrotechnické sekce HK ČR, na svém zasedání 10. 6. 2003, shodla, že vznikne profesní právní subjekt sdružující členy HK ČR, společenstev, ....

Control tech news 2-2003

  • 25.07.2003
Control tech news 2-2003
Kolínská společnost Control Tech vydává svůj letošní druhý bulletin. Aktivity firmy, frekvenční měniče, nové produkty, dokumentace, nový software.....

Opravdu není elektrikář jako elektrikář?

  • 21.07.2003
Opravdu není elektrikář jako elektrikář?
Lidé jsou různí, odborníci jsou také různí. Nikdo nemůže vědět úplně vše. Jak obyčejný spotřebitel pozná, že jej navštívil právě odborník, a ne "nedopečenec"? Má někdo nějaký námět, jak toto zjistit?

První rok činnosti České energetické asociace

  • 7.07.2003
První rok činnosti České energetické asociace
V tomto roce zahájila svou činnost ČESKÁ ENERGETICKÁ ASOCIACE, jejímž cílem je zlepšit komunikaci a informovanost jednotlivých subjektů v energetice ČR. Někomu se může zdát jeden cíl málo, ale není tomu tak.

Elektrotechnická unie České republiky.

  • 3.07.2003
Elektrotechnická unie České republiky.
Připravuje se transformace stávající SE HK ČR na Elektrotechnickou Unii ČR! Jaký cíl bude mít EUČR? Koho nyní sdružuje stávající ES?

BVV: Elektro na strojírenském veletrhu 2003 v Brně

  • 17.06.2003
BVV: Elektro na strojírenském veletrhu 2003 v Brně
45. Mezinárodní strojírenský veletrh 2003. Jubilejní 45.ročník MSV proběhne spolu s druhým ročníkem mezinárodního veletrhu Transport a Logistika 15. – 19. 9. 2003 v Brně. Víte, co lze letos očekávat?

Odstoupil cechmistr Chlup!

  • 28.05.2003
Odstoupil cechmistr Chlup!
Odstoupil jeden ze zakladatelů cechu Drahanské vrchoviny a její první cechmistr Bohumil Chlup. Proč odstoupil? Kdo nastoupí na jeho místo? Je běžné, že cechmistr odstoupí sám?

Pardubický ElektroFest 2003

  • 5.05.2003
Pardubický ElektroFest 2003
Přijďte si pro úplně nový katalog elektroinstalačního materiálu na CD! V loňském roce pořadatel výstav Elektra, Omnis a.s. spustil nový projekt ElektroFest. Jako první se konal v Liberci.....

BVV: Připravuje se 45. MSV

  • 21.03.2003
BVV: Připravuje se 45. MSV
Pod heslem „Technologie pro budoucnost“ proběhne na brněnském výstavišti ve dnech 15. až 19. září 2003 jubilejní 45. mezinárodní strojírenský veletrh. V té době uplyne právě 75 let od památné Výstavy soudobé kultury v Československu, která v roce 1928 velkoryse dokumentovala kulturní a hospodářské výsledky prvního desetiletí mladého státu a zahájila moderní éru brněnského výstavnictví.

Kudy na AMPER 2003? A co tam?

  • 18.03.2003
Kudy na AMPER 2003? A co tam?
Už se připravujete na letošní Amper (2003)? Víte, kde budou firmy, které vás zajímají? Víte, jak se na tento veletrh dostat? Kde parkovat?

O vzniku celorepublikové sekce elektro

  • 19.02.2003
O vzniku celorepublikové sekce elektro
Když začátkem devadesátých let minulého století vznikla možnost podnikat, vznikla i možnost pro podnikatele se sdružovat a to nejen za účelem podnikání ale i za účelem dosažení informací v technických, ekonomických a právních oblastech. Moudří podnikatelé těchto možností využili a nejen, že zakládali firmy ale zakládali i cechy, společenstva či svazy. V té době byl založen Elektrotechnický cech nejen v Liberci, ale i v jiných městech České republiky.

VIET 2003

  • 7.02.2003
VIET 2003
Mezinárodní odborný veletrh elektrotechniky, elektroniky, osvětlení, automatizace a přívodní techniky, od 30. září do 3. října 2003 na vídeňském výstavišti.

Dvacátá jubilejní ELEKTRA OLOMOUC

  • 4.02.2003
Dvacátá jubilejní ELEKTRA OLOMOUC
Ve dnech 11.-13. února 2003 se uskuteční na olomouckém Výstavišti Flora první díl série letošních veletrhů elektrotechniky, elektroniky a energetiky pod značkou Omnis – ELEKTRA OLOMOUC.

SCHRACK: Oznámení

  • 1.02.2003
SCHRACK: Oznámení
Rádi bychom Vás informovali o změně, ke které dochází v segmentu trhu s elektrotechnickými komponenty a IT. Týmy firem Schrack Energietechnik, spol. s r.o a....
FIREMNÍ TIPY
Malé zastavení nad krabicemi do omítky. V životě jsem nainstaloval více krabic na omítku, než pod omítku, ovšem na tom moc nezáleží. Občas se zamýšlím nad tím, kolik výrobců dodává na trh podobný produkt a jak se pro který my nakonec rozhodujeme. Nebo snad vidíme nějaké krabice, napočítáme potřebný počet kusů a pokračujeme? To asi ne.
Článek nabízí pohled za kulisy výroby plastových produktů KOPOS. Od vstřikování plastů až po extruzi, nahlédneme do tajů výroby. Automatizace hraje klíčovou roli při osazování instalačních krabic šroubky, kamery kontrolují, zda výrobek odpovídá kvalitativním vzorům ve tvaru a velikosti. Zajímavé je sledovat, jak stroje zvládají i složité úkoly, jako je krácení ohebných trubek. Výroba nezahrnuje pouze plastové díly, ale také pancéřové trubky, ocelové kabelové lávky a hliníkové instalační krabice. Každý detail má svůj význam. Více zde ...
Představte si, že míjíte firmu KOPOS každý den a jednoho dne se rozhodnete prozkoumat, co se skrývá za jejími červenými zdmi. Má krátká poznámka je jedné z předních českých výrobních společností elektroinstalačního materiálu. Prohlídku provozů nových technologií a automatizace jsem nemohl odmítnout. Chtěl jsem na vlastní oči vidět, jak oživují produkty známé nejen po celém Česku. Zjistil jsem například, jak malá změna v poměru přísad může radikálně změnit vlastnosti plastů a jak KOPOS využívá každý kousek odpadu k recyklaci.
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933