Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: OXFORD: Jak se dá maskovat sloup veřejného osvětlení (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 29.08.2007
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

OXFORD: Jak se dá maskovat sloup veřejného osvětlení


OXFORD: Jak se dá maskovat sloup veřejného osvětlení
... a nebo jak se dá česky zamaskovat sloup vysokého napětí. Přečtěte si zprávu, která patří mezi seriozní, ovšem částečně zasahuje do kuriozit ...
Miroslav Minařík, ze dne: 29.08.2007

Při návštěvě univerzitního městečka Oxford na nás zcela určitě dýchne kus staré Anglie. Především historická část architektury mi připadala více zachovalá, než třeba v Londýně. O tom, že místní chtěli zachovat dávný kolorit není pochyb. Často i sebemenší detail byl zachován v původní podobě.

Po několika hodinách návštěvy jsem cítil, že mi stále něco chybí. Nějaká rozvodna, popelnice, jeřáb ... něco z toho, co z nám od nás.  O přítomnosti zmiňovaných určitě nepochybuji, jen jsem je jako turista neměl šanci zahlédnout. Ale přece jen něco vidět bylo!


Klikni pro větší obrázek!

Takto vypadají místní sloupy veřejného osvětlení. Krásně obrostlé "popínavostí". Na spodních obrazcích můžete srovnat oxfordské osvětlení a český pokus o totéž na úsečníku. Obrázek je z Jižních Čech, u sádek mezi obcemi Hamr a Chlum u Třeboně.


Klikni pro větší obrázek!

Jak se vám líbí? Mě docela ano.
Kolegové sice něco namítají, ale uznejte sami, že by to mohlo po drobných úpravách zůstat ....

Drobná poznámka:
Myslím, že by mohli vývojáři, resp. projektanti TSB Brno na Barvířské ulici, konkrétně mám na mysli Petra Doležala, se zamyslet nad podobným řešením ozdobení sloupů VO v našem městě. Vzhledem k tomu, že navenek TSB nepůsobí příliš inovativní činností, byla by to určitě přínosná novinka pro naše město ...  :-)

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.