Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: OSRAM: Katalog Světelné zdroje a systémy 2014/15 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 7.09.2015
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

OSRAM: Katalog Světelné zdroje a systémy 2014/15


OSRAM: Katalog Světelné zdroje a systémy 2014/15
Od té doby, co světlo vytváříme pomocí elektrické energie, jsou světelné zdroje nerozlučně spojeny s instalační elektrotechnikou. Každý elektrotechnik má své oblíbené spektrum světelných zdrojů, které používá a zná jeho parametry. Pokud nastane situace, kdy narazí na požadavek neznámého světelného zdroje, jednoduše použije některý z katalogů. A tato krátká recenze hovoří o jednom z nich. O malém, praktickém a přehledném.
Miroslav Minařík, ze dne: 7.09.2015



Podívejme se na katalog Světelné zdroje a systémy 2014/15 renomované značky OSRAM. Je takový praktický do ruky. Je totiž formátu A5.


Provedení katalogu

Jak jsem uvedl, katalog je formátu A5 a velmi dobře se mi s ním pracuje. Má sice bytelně lepený hřbet, ale listování je v něm dobré. Nezavírá se. Samozřejmě daní za malé provedení je menší písmo, ovšem v tom nevidím problém. To, co možná dělá katalog přehledným, je omezení barev. Na křídovém papíře je sice barevný tisk, ovšem na produktových stránkách je použita především černá a oranžová. Barevné jsou ty prvky, kde je barva nezbytně nutná.

Rozložení informací
Obsah je rozdělen do deseti kapitol. Na otevřené straně stránek je vytištěn symbol každé z nich. Vyseknutí papíru v tak malém provedení už by nebylo pro prsty tak příjemné, jako je tomu u katalogů formátu A4. Jednotlivým produktům je věnovaná vždy jedna celá stránka. Uvítá vás okótovaná perokresba a hned vedle fotografie. Následuje tabulka s technickými parametry, popis vlastností a výhod produktů, použití, bezpečnostní pokyny, popřípadě odkaz na konkrétní internetovou stránku detailů.


Pro větší náhled klikněte!

Co v katalogu objevíme
Samozřejmě od renomovaného výrobce očekáváme celou škálu světelných zdrojů, ale v tak malém katalogu snad nemůže být celé portfolio OSRAM. To opravdu není, ovšem určitě je tu vše, co obvykle potřebujeme. Najdeme tu:


Pro větší náhled klikněte!

Světelné zdroje jsou používány napříč celým průmyslovým spektrem, proto označit toho, koho katalog osloví, je irelevantní. V tomto případě jej zřejmě neupotřebí ten, kdo zdroje pouze užívá a víc s nimi nemá nic společného.

Můj závěr
Malý, praktický, přehledný. Člověk pracující se světelnými zdroji pravidelně, ať jde o projektanta, obchodníka či řemeslníka, si rád uloží tento skladný a přehledný technický materiál mezi své oblíbené zdroje informací.


POKUD PRACUJETE V OBORU,
můžete si o aktuální papírový katalog
světelných zdrojů a systémů OSRAM zažádat

NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
OSRAM spol. s r.o. - Kodaňská 1441/46, Praha 10 - 554 793 111 - osram@osram.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.