Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: OS-KOM: RDO s označením MFSHL (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 1.10.2007
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

OS-KOM: RDO s označením MFSHL


Pro dálkové ovládání jednodušších zařízení a strojů nebo pro zajištění základních funkcí v oblasti rádiových dálkových ovládání (RDO) byla firmou Hetronic vyvinuta řada RDO s označením MFSHL. Tyto ovladače jsou konstruovány pro ...
Komerční sdělení, ze dne: 1.10.2007

Pro dálkové ovládání jednodušších zařízení a strojů nebo pro zajištění základních funkcí v oblasti rádiových dálkových ovládání (RDO) byla firmou Hetronic vyvinuta řada RDO s označením MFSHL. Tyto ovladače jsou konstruovány pro bezpečné a spolehlivé ovládání určitého množství digitálních funkcí. MFSHL nabízí vysokou spolehlivost a kvalitu za nízkou cenu.

Zařízení MFSHL (Multi Frequence Sharing Hetronic Link) je nástupcem stávajícího systému MFS („vícenásobné sdílení frekvence“). Hlavním rysem MFS je, že umožňuje činnost až 20-ti vysílačů, pracujících v těsné blízkosti na stejné frekvenci aniž by došlo k jejich ovlivňování nebo k výpadkům signálu. Z tohoto důvodu se nemusí operátoři zabývat organizováním frekvencí.


Klik pro větší náhled.

Použití:
Stejně jako většina produktů firmy Hetronic, také výrobky řady MFSHL nabízí široké spektrum použití. Jsou vhodné pro kladkostroje, řetězové zvedáky, malé mostové jeřáby, dopravní zařízení, jednokolejnicové dráhy, míchačky betonových směsí, odtahová vozidla, výklopné stěny a mnoho jiných zařízení. MFSHL vysílače jsou plně kompatibilní s Hetronic řadou MFSHL rádiových přijímačů.
Jediné omezení související s používáním výrobků této řady je maximální provozní dosah, který výrobce garantuje jako maximálně 30 metrů. Pro řadu aplikací to však plně postačuje. S nadsázkou lze říci, že „za třetinovou cenu je třetinový dosah.“ Řada MFSHL není kompatibilní s klasickou technologií s dosahem standardně 100 metrů, protože oba systémy kromě jiného používají odlišnou frekvenci.


Klik pro větší náhled.

Design:
Všechny MFSHL rádiové vysílače jsou napájeny třemi (příp. 2) AA bateriemi, což jim umožňuje dobu činnosti až 500 hodin. Jejich malý a ergonomický tvar zajišťuje jednoduchou jednoruční obsluhu. Podle typu je vysílač osazen vysoce spolehlivými membránovými spínači, které jsou dostupné v jedno-, dvoj- nebo trojrychlostním provedení nebo kvalitními páčkovými přepínači, které mohou být dvou- nebo třípolohové, s aretací nebo bez aretace (viz obrázek 1).

Přijímače MFSHL se dělí na dvě řady – DC a AC. Liší se nejen vzhledem, ale také napájecím napětím. Obě řady jsou vybaveny konektorem. Řada AC má integrovaný průmyslový konektor wieland, DC řada disponuje konektorem deutsch, používaným především v automobilovém průmyslu. Přijímače AC 8 a AC 16 mají integrovanou houkačku, přijímač DC 16 PWM je vybaven jednou proporcionální funkcí a externí anténou.


Klik pro větší náhled.

H-Link:
H-Link je jednoduše aplikovatelný software s intuitivním ovládání pro Pocket PC. Umožňuje nastavování různých parametrů vysílače i přijímače. Individuální nastavení je přístupné a konfigurovatelné prostřednictvím Pocket PC, který potom informace bezdrátově přenáší pomocí HETRONIC H-LINK modemu přímo do vysílače nebo přijímače.
Konfiguraci je možno měnit nebo přizpůsobovat až ze vzdálenosti 20m!

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.