Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

OS-KOM: Navýšení krytí u průchodkových systémů ICOTEK®


Document Actions
Článek
Systémy dělených a membránových průchodek jsou funkčním doplňkem pro organizaci kabeláže u složitějších aplikací. Použití však bývá často limitováno požadavky na krytí. Jak pomohla změna výrobní technologie zlepšit parametry? A pro jaké krytí jsou nově certifikovány? ...
Komerční sdělení, ze dne: 14.11.2011
reklama

Systémy dělených a membránových průchodek jsou funkčním doplňkem pro organizaci kabeláže u složitějších aplikací. Často ale bývá použití těchto komponent limitováno požadavky na krytí. Dosud byly hraniční hodnoty IP54 pro dělené průchodky a IP65 pro průchodky membránové. Vylepšením výrobní technologie se podařilo tyto parametry zlepšit, což potvrzují výsledky ze zkušebny. Přitom nedošlo ke změnám rozměrů, vrtacích roztečí, montáže ani uspořádání. Nově jsou výrobky certifikované pro následující krytí:

Výrobková skupina

Nový stupeň krytí

KEL-DP kulaté

IP 65

KEL-DP hranaté

IP 55

KEL-DPZ

IP 66

KEL-DPF

IP 66


Membránové průchodky KEL-DP


Membránová průchodka KEL-DPZ

Pro navýšení krytí u dělených průchodkových systémů KEL byl vyvinut speciální těsnicí KEL-SEAL-KIT, který umožňuje zajistit krytí IP65.


Těsnicí hmota SEAL+KIT

Jedná se o hmotu, která se nanáší na všechny kontaktní plochy průchodek - tedy jak do pozic v rámečcích, kam se zavádí vložky, tak na plochy které k sobě přilnou při kompletování průchodky.

Důležitým předpokladem je zde správný výběr průchodkových vložek k průměru kabelu. Toto volitelné těsnění lze aplikovat na dělené rámečkové průchodky s vložkami KT pro samostatné kulaté kabely o průměru od 2mm do 14mm. Po kompletaci rámečku a jeho montáži na stěnu zařízení je potřeba těsnicí hmotou ošetřit ještě otvory pro montážní šrouby.


Dělená průchodka KEL


Jak používat dělené průchodky ICOTEK sledujte ve videoklipu ...

Podrobnější informace o produktech firmy icotek GmbH, stejně jako informace o výrobcích dalších firem, které na našem trhu zastupuje společnost OS-KOM.

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933