Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Kolik byste zaplatili za Elektrohelp on-line? (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 13.08.2003
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Kolik byste zaplatili za Elektrohelp on-line?


elhelp1.jpg
Škoda, že Česko je malá "zemička". V jedné, nejmenované zemi Evropské unie, existuje zajímavá služba. Podmínkou její životaschopnosti ovšem je, zajímavost, spolehlivost a také musí být někým využívaná.....
Igor Nováček, ze dne: 13.08.2003


Při toulkách Evropou jsem objevil zajímavou službu pro elektrotechniky. On-line telefonická pomoc. Něco podobného jsem ještě neviděl.

Na jedné stavbě došlo (bez změny projektu) k těžce řešitelnému problému. Skupinku tvořil investor, stavař, projektant a šéf elektromontérů. Jak všichni víme, neustálé změny projektu při výstavbě díla přináší bohužel často nepředvídatelné skutečnosti. V tomto případě nebyla dodržena vzdálenost a uložení bezpečnostních vedení.

Skupinka se chvíli hlasitě radila, pobíhající postavy, které silně gestikulovaly dávaly najevo jiný názor než ostatní. Padl návrh řešení...., proběhla krátká kalkulace...., chvíli ticho.... argumenty.... a znovu. Ovšem z ničeho nic, "elektrikář" vyběhl s mobilem a jal se telefonování. Vytočil číslo, zadal kód. Po chvíli operátorce nadiktoval problém a plánované řešení. Zhruba za 15 minut se ozval jeho telefon s odborníkem na tuto oblast. Ten mu sdělil řešení dle platné normy. "Elektrikář" po chvíli schoval telefon, skupinka rozjásaně vše zapsala do stavebního deníku a rozešla se.

"Elektrikář" mi až v autě vysvětlil, že se jednalo o placenou službu. Po nahlášení dotazu operátorce mu byla sdělena základní cena odpovědi cca od 30-100€, pokud si přeje navíc konzultaci s odborníkem na dané téma, pak je cena jiná a navíc platí ještě za každou minutu spojení.

Velice se podivoval, že o této službě nevím. Vysvětlil mi, že všechny tyto hovory se zaznamenávají, spolu s fakturou pak přijde i zvukový záznam na CD. Jeho šéf si pak poslechne, za co platí, a co že vlastně jeho zaměstnanec neznal.

Tato služba je vyhledávaná, používat ji mohou i zahraniční tazatelé. Ovšem pak je nutná komunikace v anglickém jazyce. Celý systém má vlastně digitální řešení, takže již při prvním spojení na bezplatné lince, si zvolíte oblast, kterou potřebujete a dokonce i v některých případech systém nabídne několik variant placených odpovědí. Je pak na Vás, kterou si objednáte.....

Překlad J.Borovec

Uvítali byste také takovou službu? Kolik byste byli ochotní zaplatit?

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.