Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Ohnivzdorné spojení s OBO FireBox (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 30.09.2022
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Ohnivzdorné spojení s OBO FireBox


Ohnivzdorné spojení s OBO FireBox
Portfolio krabic FireBox společnosti OBO BETTERMANN zajišťuje spojení instalovaného vedení v souladu s předmětnými technickými doporučeními. Program FireBox splňuje podmínky pro zachování elektrické funkce dle DIN 4102 část 12. Uvnitř krabice jsou instalovány keramické připojovací svorky, které v případě požáru zaručují bezpečné mechanické a elektrické spojení. Portfolio může nabídnout správné řešení pro jakoukoli oblast použití a všechny aplikace. Krátký přehled pro představu sledujte zde ...
Komerční sdělení, ze dne: 30.09.2022



Přehled výhod FireBoxu
  • Vyrobeno z termoplastu bez obsahu halogenů: Materiál bez obsahu halogenů znamená, že v případě požáru nevznikají žádné toxické plyny.
  • Krytí IP66: FireBox je obzvláště robustní a odolný.
  • Rychlá a snadná montáž
  • Přehledné portfolio pro jednoduchý výběr a široké možnosti využití
  • Upevnění na kabelové žlaby, žebříky a pletivové žlaby pomocí univerzálních montážních desek

Keramický připojovací terminál jako srdce FireBoxu
Srdcem FireBoxu je keramická připojovací svorka. Skládá se z keramických materiálů odolných vysokým teplotám a je k dispozici jako jednoduchý nebo dvojitý terminál a také jako terminál datové techniky. Je základem pro bezpečné mechanické a elektrické spojení a v případě požáru dokáže spolehlivě zabránit zkratům. Je spolehlivě držen v poloze pomocí opěrných svorek. V kombinaci s termoplastovým pouzdrem tvoří důležitý, testem schválený protipožární systém.


Pro větší náhled kliknout!

Různé velikosti propojovacích krabic jsou přizpůsobeny příslušným jmenovitým průřezům svorek: FireBox T100 pro průřez kabelu 6 mm², T160 pro 10 mm² a T250 pro 16 mm². Jako prázdná varianta nabízí FireBox T350 ještě více prostoru pro zařízení s různými terminály. Diagonálně namontované koncové jednotky znamenají, že je vždy k dispozici dostatek místa. Verze jako dvojitá koncovka umožňuje rozvětvení různých průřezů kabelů podle potřeby. Takovou větev lze chránit pomocí samostatného držáku pojistky.

Informační box: Údržba elektrických funkcí
Udržování elektrické funkce je vyžadováno ve všech budovách, ve kterých se schází mnoho lidí. Například čím déle při požáru funguje nouzové osvětlení a ventilace, tím větší je šance na záchranu lidských životů a majetku. Klíčovou složkou při instalaci systémů, které zachovávají elektrickou funkčnost, je připojení a rozvětvení bezpečnostních kabelů ve vhodných rozvodných krabicích. OBO Bettermann pro tento účel vyvinul FireBox. Více o údržbě elektrické funkce a dalších cílech ochrany v případě požáru najdete v našich Základních znalostech pro ochranné instalace.

Přehledné portfolio: Správný FireBox pro jakoukoli oblast použití
FireBox je dostupný v řadě variant, které spolehlivě pokrývají jakoukoli oblast použití a všechny aplikace. Díky jasné struktuře v pouhých 6 produktových skupinách je výběr správného FireBoxu obzvláště jednoduchý. Praktické vnější upevnění, předem zakončená měkká zásuvná těsnění a rozsáhlé příslušenství umožňují rychlou a jednoduchou montáž FireBoxů, které splňují podmínky schválení. Uzavřené verze s uchycením VA také nabízejí možnost volného ukončení.


Pro větší náhled kliknout!


Přehled variant FireBoxu:
  • FireBox s jednoduchými svorkami pro připojení bezpečnostních kabelů
  • FireBox s dvojitými svorkami pro připojení a odbočení bezpečnostních kabelů
  • FireBox pro datovou techniku: Zde jsou keramické svorky vyrovnány pro párové připojení datových kabelů, svorky vč. ochrana drátu
  • FireBox uzavřený a prázdný – s nosnou lištou a vnějším upevněním z nerezové oceli, pro volné ukončení
  • FireBox s jedním držákem pojistek: K ochraně větve, s jednoduchými a dvojitými svorkami
  • FireBox se dvěma držáky pojistek K ochraně dvou větví s jednoduchými a dvojitými svorkami




Více videozáznamů OBO naleznete zde v archívu Elektrika.TV!
Technickou dokumentaci OBO prohlížejte a prohledávejte zde v redakční knihovně!






POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost bezplatného zaslání katalogu
požárně odolných systémů OBO BETTERMANN
NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
OBO BETTERMANN s. r. o. - Modletice P.O.Box 96, Říčany u Prahy - 323 610 111 - info@obo.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.