Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: OEZ: Stotisící vzduchový jistič (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 18.10.2012
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

OEZ: Stotisící vzduchový jistič


OEZ: Stotisící vzduchový jistič
V pátek 5. října opustilo firmu OEZ již 100 tisící provedení vzduchového jističe. Z Letohradu směřují tyto přístroje pod označením "Sentron" a "Arion" do prodejní sítě po celém světě. Jubilejní provedení obdrží zákazník Siemens v chilském Santiagu.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 18.10.2012


Co přístroj, to originál
Produkce vzduchových jističů je specifická v tom, že se nevyrábí na sklad, ale pouze na základě přesně konfigurované objednávky. Jde o sofistikované přístroje a tomu také odpovídá vysoká technologická úroveň a organizace výroby. Technické řešení vzduchový jističů umožňuje vyrobit až 1024 různě nakonfigurovaných typů přístrojů. 

V Letohradě se výrobě vzduchových jističů věnuje v převážně dvousměnném provozu na 150 pracovníků. Ze dvou třetin se jedná o montážní profese, třetinu tvoří pracovníci řízení výroby, jakosti, controllingu a logistiky.

Přístroje jsou expedovány ihned a přímo zákazníkům. Po Evropě jsou obyčejně distribuovány kamiony, do vzdálenějších destinací míří buď z letiště v Norimberku nebo z přístavu v Hamburku. Produkty z Letohradu plní dnes svoji jistící funkci na Filipínách, v Singapuru, Thajsku, Ománu, Spojených arabských emirátech, Jihoafrické republice, Brazílii, Chile, Peru, Mexiku, Spojených státech, Rusku a v dalších desítkách zemí včetně celé Evropy.


 

Cílem je  "know-how"
"V rámci skupiny Siemens jsme jediným výrobcem vzduchových jističů v Evropě. Naším cílem je, aby v budoucnu byl OEZ nejen výrobcem těchto přístrojů, ale i držitelem vývojového know-how," podotýká generální ředitel společnosti OEZ Roman Schiffer.

Vzduchové jističe jsou určeny pro jištění a méně časté spínání elektrických zařízení až do 6.300A. Díky své robustnosti snadno zvládají vysoké výkony. Jsou vybaveny řadou blokovacích zařízení jak k ochraně před neoprávněnou manipulací, tak k ochraně pracovníků obsluhy a údržby. Jističe mají širokou nabídku nadproudových spouští a příslušenství. Proto mohou být používány ve složitých provozech zejména v průmyslu nebo energetice.

 

OEZ má ve svém portfoliu široký sortiment dalších přístrojů pro jištění obvodů a zařízení nízkého napětí, které v současné době vyrábí v Letohradě, v Žamberku a od loňského roku i v Králíkách. Tuto produkci tvoří modulární přístroje, kompaktní jističe, pojistkové systémy nebo rozvodnice a rozváděčové skříně. 

 

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
OEZ s.r.o. - Šedivská 339, Letohrad - +420 465 672 111 - oez@oez.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.