Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

OEZ: Nové plastové rozvodnice DistriTon


Document Actions
OEZ: Nové plastové rozvodnice DistriTon
V letošním roce zaznamenal sortiment společnosti OEZ pod obchodní značkou DistriTon velký rozvoj. O jaké novinky je tato produktová řada rozšířena? Jaká je standardní výbava nových rozvodnic? Lze rozvodnice použít i do sádrokartonu? To se dozvíte v tomto článku.
Komerční sdělení, ze dne: 21.11.2011

 

V letošním roce zaznamenal sortiment OEZ s.r.o. pod obchodní značkou DistriTon velký rozvoj. Tato značka nejprve zahrnovala oceloplastové rozvodnice RZA do 48 modulů, které OEZ nabízí již řadu let. Od března 2011 byly uvedeny na trh oceloplechové rozvodnice do 198 modulů, a to v zapuštěném provedení RZB a nástěnném RNB. A od července 2011 byla značka DistriTon rozšířena o sortiment nových plastových rozvodnic. Jedná se o rozvodnice nástěnné a zapuštěné s krytím IP40. Zároveň pod značku DistriTon byly přiřazeny i rozvodnice ECO s krytím IP55, které jsou již nabízeny několik let a našly si široké uplatnění na našem trhu.

Nové plastové rozvodnice DistriTon jsou určené pro přímou montáž modulárních přístrojů, odpovídají požadavkům na výrobu rozvaděčů pro laickou obsluhu a nabízí hned několik výhod proti dosud dodávaným rozvodnicím ORO a COMBI.


2010 RZA                    2011 RZA + RZB, RNB, RZG, RNG, ECO

Nový sortiment plastových rozvodnic
V novém sortimentu plastových rozvodnic se podařilo nejen podstatně rozšířit nabízené velikosti, ale i zvýšit maximální počet přístrojů pro osazení u běžných velikostí rozvodnic. Takto u obou provedení, tj. u nástěnného s typovým označením RNG a zapuštěného RZG, lze nabídnout nejmenší rozvodnice od 4 či 8 modulů, ale také ve standardním provedení rozvodnice pro 14 modulů v jedné, dvou, třech a čtyřech řadách, tedy pro 14, 28, 42 a dokonce i 56 modulů.


Nástěnné rozvodnice RNG  a Zapuštěné rozvodnice RNG

Speciální skupinu tvoří rozvodnice pro 18 modulů v jedné řadě a 40 modulů ve dvou řadách. Rozvodnice s těmito rozměry nachází uplatnění v místech, kde je potřeba osadit větší počet modulů než 14, a které jsou omezené na výšku, například prostor nad vstupními dveřmi bytů.


Rozvodnice pro 18 a 40 modulů

Barevné provedení rozvodnic
Plastové rozvodnice RNG a RZG jsou nabízeny standardně v příjemné bílé barvě nebo s průhlednými dveřmi. V základnách nástěnného provedení RNG nejsou předlisované otvory pro kabelové průchodky, což značí, že boční strany základen jsou rovné a nenarušují design interiéru.

Standardní výbava plastových rozvodnic
Ve standardní výbavě rozvodnic nechybí PE a N svorkovnice, které lze upevnit k základně nahoru nebo dolů. Zároveň základní výbava rozvodnic zahrnuje i menší svorkovnice N pro připojení až 5-ti vodičů za 4-pólovým proudovým chráničem. V případě nedostatečného počtu přípojných míst je možno tyto svorkovnice doplnit jako příslušenství.


N svorkovnice pro proudové chrániče

Připojení kabelů
Připojení jednotlivých přívodních a vývodních kabelů usnadňuje dostatek prostoru hlavně na bocích mezi krajními přístroji a boční stěnou základny. Zapuštěné plastové rozvodnice RZG mají vyjímatelný rám s "U" lištami pro snadné propojení přístrojů mimo základnu.


Dostatečný prostor pro vodiče

Zapuštěné rozvodnice RZG lze pomocí montážních úchytek snadno osadit do sádrokartónových příček.


Upevnění do sádrokartonových příček

Nové plastové rozvodnice DistriTon provází symbol veselé chobotnice. Najdete ji na letáku i na každé rozvodnici.

Milan Morkes, OEZ

Článek vyšel také v časopisu Elektrotechnika v praxi č. 9-10/2011.


Aktuální papírový katalog produktů OEZ
si můžete objednat přes Modrou planetu na stránkách OEZ.

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 3)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
OEZ s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Hledáte podrobné informace o tom, jak si vybrat správný jistič, jaké příslušenství k němu můžete získat a jaké má technické parametry? Jaká je možnost přizpůsobení různým potřebám? S čím jsou 3WA kompatibilní? Jak dalece se dají jednoduše upravovat nebo rozšiřovat. V tomto materiálu nalezneme popis online nástroje k jejich konfiguraci. Lepší ovládání a dohled nad spotřebou energie. Krátké pozastavení sledujte zde ...
Měsíc březen je tradičně hlavní informační sezónou. V březnu získáváme nejvíce informací z celého roku a OEZ si k tomuto období připravil opět silné dávky svých přednášek. Jaká budou témata? Letos bude řeč i o pravidlech připojování jističů v rozvaděčích! Co bude k vidění a testování? Například funkční záskokový automat, retrofit s novým jističem 3VA27, způsob ovládání motorového pohonu jističe 3VA ... Ve kterých městech přednášky budou? A konečně, jak se přihlásit?
Technický sešit poskytuje informace o nadproudových spouštích jističů 3VA, včetně detailních technických specifikací, nastavení a aplikací. Obsahuje popisy termomagnetických a elektronických nadproudových spouští, průvodce pro nastavení vypínacích charakteristik, přehled provedení nadproudových spouští a specifické informace o jednotlivých typech nadproudových spouští. Dokument je užitečný pro technické specialisty a inženýry zaměřené na ochranu elektrických obvodů a optimalizaci jejich výkonu. Více zde ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933