Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

OEZ: Akce "Nejsou šestky jako šestky" v plném proudu


Document Actions
OEZ: Akce "Nejsou šestky jako šestky" v plném proudu
Na letošním VOLTÍKu jsme se dozvěděli o chystané akci "Nejsou šestky jako šestky" společnosti OEZ, tradičního výrobce jistících a spínacích přístrojů nízkého napětí. Nyní již je v plném proudu, tak se tedy pojďme podívat, co se skrývá pod obrázky známého kreslíře Petra Urbana.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 24.06.2010
reklama


Společnost OEZ prochází poslední dobou samými inovacemi a tím nejsou myšleny jen produkty. Například minulý rok došlo k výraznému zlepšení online prezentace díky přepracování internetových stránek. Letos je úsilí prozměnu napřeno do množství seminářů, prezentací, soutěží a dalších akcí. Rozsáhlá akce "Nejsou šestky jako šestky" je jednou z nich, ale více již zástupce společnosti Pavel Kulhavý.

O šestkách obecně ...
Uváděné "šestky" neboli jističe LPE, které spolu s proudovými chrániči, přepěťovými ochranami a dalšími produkty tvoří řadu modulárních přístrojů Minia pro montáž do elektrických rozváděčů na "U" lišty šířky 35mm.

Slouží k jištění kabelů a vodičů proti přetížení či zkratu a jsou určené především pro domovní elektrické rozvody do 63A, 230/400V AC a 60/220V DC, což ovšem nevylučuje jejich uplatnění i v průmyslových instalacích. Vypínací charakteristiky jsou B, C podle ČSN EN 60898. V případě potřeby, je lze propojit s proudovými chrániči OLE(OLI), OFE(OFI) a OLFE(OLFI) propojovacími lištami.

Jejich přednosti ...
Jako přínosné vidíme rychlou a jednoznačnou identifikaci druhu a stavu jističe, díky barevnému označení ukazatele on/off i jmenovitého proudu jističe, které jsou v souladu s barvami závitových pojistkových vložek. Dále pak možnost uzamknutí a zaplombování v zapnuté nebo vypnuté poloze.

Horní a dolní kombinovaná svorka s "neztratitelným" šroubem umožňuje připojení propojovací lišty s vidličkami a vodiče do 25 mm2 současně jedním šroubem. Plastový kryt vyplňuje prostor pod svorkou a tím zamezuje nesprávnému vložení vodiče do svorky.

Zajímavost na závěr ...
V loňském roce na našem portálu proběhla čtenářská anketa o nejoblíbenější jistič, ve které se právě tyto jističe společnosti OEZ umístily na prvním místě.
Když se zamyslíte nad tím, jaká byla v tomto hlasovaní konkurence a kolik profesionálů a odborníků z elektrotechnické oblasti je mezi našimi čtenáři, nevím, jakou lepší "vizitku" by mohly tyto "šestky" ještě dostat.


Aktuální papírový katalog produktů OEZ
si můžete objednat přes Modrou planetu na stránkách OEZ.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
OEZ s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Videospot názorně ukazuje použití můstkových systémů pro propojení řadových svorek. K použití není potřeba speciálních nástrojů, přes to je připravena praktická pomůcka. Řešení, které umožňuje přehledné spojení sousedících i vzdálenějších svorek včetně rozdílných průřezů ...
KOPOS Kolín dodává unikátní výrobek na trhu - praktické elektroinstalační lišty ELEGANT, které na trhu nabízí jako jediný výrobce. Vaše kabely vedené na stěnách s nimi budou v přehledném, bezpečném a především elegantním kabátě ...
Proudové chrániče prakticky (archivní premiéra). Sledujte, nebo si jen poslechněte premiéru archivního záznamu přednášky Jana Krejčího z posledních Odborných seminářů OEZ 2019, kdy jsme se měli možnost setkávat osobně. Co v této dobře připravené přednášce zaznělo? Jaké typy proudových chráničů používáme? Jak souvisí nasazení proudových chráničů s ČSN, které vstoupily v platnost v roce 2018. Popis a důvody nasazení více chráničů v rodinném domě a dozvíme se také o ...
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
#EH: Jak jsme podrobili svorky WAGO a IDEAL totálnímu zkratu. Před deseti lety proběhlo na učilišti v Sokolnicích neobvyklé testování krabicových svorek. Sešlo se třicet kvalifikovaných specialistů z různých elektrotechnických podoborů, aby prověřili bezšroubové německé svorky WAGO a americké stáčecí konektory IDEAL těžké zkoušce pětinásobkem udávaného jmenovitého proudu. Kdo si pamatuje jak testování dopadlo? Málokdo ví, že tento spontánní pokus vstoupil do historie jako zásadní argument! Připomeňme si videozáznam sami zde!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933