Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

BAEL: Prozkoumaná Elektrotechnika 2002


Document Actions
bael_02_1m.jpg
Letošní ročník ostravské Elektrotechniky byl ve znamení velikých, prosvětlených prostor nových pavilonů na Černé louce. Dosažitelnost vozem i MHD byla přímo ideální. Parkoviště zajištěno ve venkovních prostorách výstaviště nebo v podzemních garážích. Návštěvník měl výstavu doslova "pár kroků" od tramvaje.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 3.12.2002
reklama

Jak již bývá zvykem u velkoobchodů, sdružují do expozice své dodavatele. Letos byla opět největší sdružená expozice ostravského Argosu a ihned po ní Q-Elektriku.

Lexel electric a vačkové spínače.

Z místních velkoobchodních dodavatelů se prezentovaly společnosti Schrack, Dabox, dokonce i Fröschl (Navrátil, Popelka), ale ne velkoobchod icenter (pouze se promítl Novák) a  Janča (Lyčka pouze jako návštěvník) nikoliv.

Důlní vysokonapěťový spínač.

A jak již bývá zvykem mnozí vystavovatelé sice vynaloží mnoho energie na prezentaci svých služeb nebo produktů, ovšem pro tisk nemají často připravenou odpověď na dvě základní otázky:

  • Co máte nového?
  • Co máte zajímavého?

A tak vám zde ukážeme pouze některé prezentace

Nová svítidla brněnského Beghelli Elplast.

Ostravskou Elektrotechniku 2002 obcházeli dva já a Miroslav Minařík. Já se dotazoval a sbíral některé zajímavé informace a kolega hlavně fotil. Domnívali jsme se totiž, že když kolegu Minaříka zná minimálně 80% vystavujících, mě jako neznámému obličeji toho třeba prozradí víc.
Neprozradí!
Mohu potvrdit, že někteří vystavovatelé se zdráhají prozradit i ty nejdůležitější informace. Často to bývá spíše tím, že na místě zástupce stojí člověk, který zdaleka není vybaven všemi prezentačními instrukcemi.

Návštěvníci měli co zkoumat!

A místo toho aby měl připravenu P.R. složku s tiskovými informacemi často brebtá něco o nadřízeném, nekompetentnosti, nebo dokonce, že novinky budou až na Amperu. Nepsané pravidlo je to, že čím větší stánek, tím se často méně dozvím.

Závěr: Opět se potvrdilo, že veletrh Elektrotechnika vévodí ostravskému kraji.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Jindřich Babarík BAEL
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Tajemství rychlé práce i tak zručného elektrikáře. Zručnost není pouze otázkou hbitých prstů, ale také dostatečných vědomostí, co a kdy použít za nástroj. Například odizolovací nářadí Quickstrip, nářadí k upevnění krycích dutinek pro laněné vodiče ...
Videospot názorně ukazuje použití můstkových systémů pro propojení řadových svorek. K použití není potřeba speciálních nástrojů, přes to je připravena praktická pomůcka. Řešení, které umožňuje přehledné spojení sousedících i vzdálenějších svorek včetně rozdílných průřezů ...
Společnost Schrack je známá nejenom svým sortimentem, ale také jako pořadatel nejrůznějších promo akcí pro své zákazníky. Záběr je opravdu široký, a tak zatímco klidnější povahy s dětmi se mohou zúčastnit dětských dnů, ti adrenalinově závislí mají na výběr od jízdy na raftu, přes horská kola, lanové centrum, fotbalové turnaje až třeba po vodní lyžování. A na podzim je čas na Schrackiádu …
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
#EH: Jak jsme podrobili svorky WAGO a IDEAL totálnímu zkratu. Před deseti lety proběhlo na učilišti v Sokolnicích neobvyklé testování krabicových svorek. Sešlo se třicet kvalifikovaných specialistů z různých elektrotechnických podoborů, aby prověřili bezšroubové německé svorky WAGO a americké stáčecí konektory IDEAL těžké zkoušce pětinásobkem udávaného jmenovitého proudu. Kdo si pamatuje jak testování dopadlo? Málokdo ví, že tento spontánní pokus vstoupil do historie jako zásadní argument! Připomeňme si videozáznam sami zde!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933