Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Odhalené Vysto (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 14.01.2004
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Odhalené Vysto


vyst_mus.jpg
Na mnoha regionálních výstavách ElektroFest jsme se mohli setkávat s přátelskou a usměvavou tváří Karla Müllera. V loňském roce jeho stánek zmizel. Co se stalo s tímto významným výrobcem stožárů?
Margita Boháčová, ze dne: 14.01.2004

Počátky firmy VYSTO se datují k roku 1996, kdy se poprvé objevila na našem trhu. Na základě několikaletých zkušeností s výrobou stožárů a komponentů vznikla dobře fungující firma. Jejím zakladatelem a ředitelem je právě Karel Müller. Protože se výroba odehrává nedaleko Brna, zastavili jsme se zjistit jak se věci mají.....

Postrádáme Vaši přítomnost na veletrzích.....
Ano, ano,.... ty veletrhy.... v loňském roce jsme zvládli přestěhovat výrobu do nových, vlastních prostor. Když k tomu připočítám poptávku zboží a následně realizaci, mohu zhodnotit zbylý čas velmi dobře, protože jsme stihli alespoň účast na Amperu 2003.

Jak hodnotíte poptávku vašeho sortimentu?
Jak u jiných produktů, tak i u našich se klade důraz na známé kritéria, jako kvalita, cena, dodávka..... Právě minulý rok byl ve znamení posílení těchto bodů. Dnes našimi výrobky pokrýváme širokou síť velkoobchodů po celé naší republice. Dodáváme především do technických služeb. 

Tedy díky vám se prodlužuje náš noční život, že?
Naším hlavním programem je výroba ocelových zinkovaných stožárů, v převážné většině na veřejné osvětlení, pak to jsou výložníky a různé komponenty určené také pro veřejné osvětlení. Mimo jiné se zabýváme výrobou speciálních stožárů  rozhlasových a radiokomunikačních, také pro bleskosvody a další různé konstrukce.

Předpokládám, že vaše výroba je náročná na prostor.
V současné době jsme provozovnu přemístili z Kobylí do Šakvic. Bylo tak učiněno z důvodu nevyhovujících výrobních kapacit, protože za těch několik let se firma více méně rozšířila natolik, že jsou potřeba výrobní prostory 1000m2 až 1500m2. V této době máme dokonce i kapacitní rezervu. Naše nová provozovna se skládá ze tří samostatných výrobních prostorů, takže jsme schopní nezávazně na sobě provozovat tři výroby najednou.

...a v  kolika lidech zvládáte váš provoz? 
Naše firma má 12 zaměstnanců, v případě potřeby se dynamicky navýší o smluvní rezervy.

Vybavení strojovým parkem působí opravdu průmyslovým dojmem...
Co se týče výrobního procesu tak naše výroba je prováděna na nejmodernějších strojích. V průběhu stěhování do nové provozovny jsme nakoupili i novou technologii. Například pro vypalování (na kulato i na plocho) jsme pořídili zcela nové plazmové zařízení, stejně tak i svářecí automaty. Dalo by se říci, že v současné době máme postavenou linku na jedné z technologicky nejvyšších úrovní v ČR.

Jak zajišťujete plynulý odbyt?
Máme svůj vlastní vozový park. Jsme schopni našim zákazníkům zboží dodávat přímo na místo, jak do velkoobchodu tak přímo k realizaci na stavby.

Kdy uvidíme Vysto na některé z výstav?
Podívejte, zde mám poznamenány všechny letošní akce...... Záleží na našich odběratelích, kdy nás uvolní.....

Děkuji za rozhovor....

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
VYSTO KOBYLÍ, s.r.o. - Pod padělky 642, Kobylí - 519 430 500 - stozary@vysto.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.