Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: TEHALIT: Odmotej si kus vkládací lišty! (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 27.11.2000
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

TEHALIT: Odmotej si kus vkládací lišty!


TEHALIT: Odmotej si kus vkládací lišty!
Ano správně, odmotej! Že se lišta nedá smotat? Tudíž ani odmotat? Omyl!
ze dne: 27.11.2000


Tehalit, známý svými lištami a parapety prezentuje novinku. Odmotávací vkládací lištu LFR. Jedna krabice obsahuje 20m lišty, tudíž se jedná o velmi skladné řešení. Prakticky takové balení může vozit montér ve vozidle aniž by ho prostorově omezovalo. Výrobce dodává rozměry 7x12, 15x15, 20x20 nebo také 20x35mm. Své uplatnění tyto lišty naleznou u počítačových a telekomunikačních firem, u rozvodů EZS a samozřejmě také v běžných elektroinstalačních rozvodech rozvodech. Dodávaná barva je v odstínu RAL9010.

Sympatická na liště je skutečnost nejen, že lištu odmotáte, ale při montáži dokonce nezavazí boční stěny. Lišta je opatřena samolepící páskou, předděrované dno lišty usnadní další případné uchycení lišty vrutem. Pravý uhel docílíte zastřižením lišty pomocí speciálních nůžek. Kvalitní plast s dobrými mechanickými vlastnostmi u značky Tehalit máme již ověřen.

Cena se samozřejmě nedá srovnávat např. s tuzemskými rovnými délkami, ovšem výše popsaná variabilita dává jsně najevo, že se tato lišta hodí jako záloha pro případ, kdy najednou chybí několik metrů lišty. Vzhledem k uvedeným vlastnostem se dá předpokládat, že se jednotlivá balení "zabydlí" u mnoha firem.

Vladimír Pražák dodal vzorek lišty. Zde je chronologie uzavírání lišty. Přes to, že v otevřeném stavu lišta nevykazuje známky přímočarosti, v uzavřeném stavu získá pevné a geometricky přesné tvary.
lišta v otevřeném stavu
zavírání
uzavření
lišta opravdu drží tvar
 

 

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.