Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

OBO: Univerzální svodič V50-B+C


Document Actions
OBO: Univerzální svodič V50-B+C
Nový Combi Controller přináší novou kvalitu do oblasti kombinovaných modulárních varistorových svodičů. Splňuje třídy svodičů I+II resp. B+C, ale i třídu III resp. D! Svodový bleskový proud (10/350μs) třífázových sestav těchto svodičů dosahuje minimální hodnoty 50kA, což plně vyhovuje pro instalaci na vstupu budov ...
Jiří Burant, ze dne: 16.06.2008

Combi Controller V50-B+C od OBO Bettermann přináší novou kvalitu do oblasti kombinovaných modulárních varistorových svodičů třídy I+II (ČSN EN 61643-11) resp. B+C (VDE 0675-6). Je určen pro vyrovnání potenciálů v ochraně před bleskem i k potlačení ostatních druhů transientních přepětí. To vše při extrémně nízké ochranné úrovni, která ani při maximálním svodovém proudu Imax nepřesáhne 1,3kV. Díky tomu svodiče V50-B+C splňují nejen požadavky na třídy svodičů I+II resp. B+C, ale i třídu III resp. D.

Svodový bleskový proud (10/350μs) třífázových sestav těchto svodičů dosahuje minimální hodnoty 50kA, což plně vyhovuje pro instalaci na vstupu budov zařazených do IV. nebo III. třídy ochrany před bleskem podle ČSN 62305. Dodávané kombinace modulů vysokokapacitních varistorů z oxidu zinečnatého a N-PE jiskřiště přitom umožňují využití svodičů V50-B+C ve všech typech silových sítí nn.


Klik pro větší náhled!

Samostatnou pozornost si zaslouží konstrukční řešení pouzder svodičů V50-B+C. Kombinované připojovací svorky spodního dílu umožňují připojení pomocí vodičů i hřebenových lišt. Vyjímatelné moduly varistorů usnadňují provádění revizí elektrických rozvodů i vlastních svodičů. Spodní díl svodiče je uzpůsoben k upevnění na profilovou lištu i při otočení o 180°, což v řadě případů zjednodušuje instalaci do rozvaděče. Jednotná šířka svodičových modulů pouhých 17,5mm, tedy jednoho modulu na profilovou lištu 35 mm, přináší podstatnou úsporu místa v rozvodných skříních.

To vše při ekonomických nákladech maximálně polovičních, než je tomu u obdobných sestav využívajících k ochraně fázových vodičů klasická jiskřiště.

Více www.obo.cz

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

OBO BETTERMANN s. r. o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Konečně technický sešit, do kterého je radost pohledět! Nezabývá se jen neustálými novinkami, ale tím základním! Jak všechny ty nové věci upevnit. A samozřejmě zase dle nějakých pravidel, norem a s pohledem na strávený čas a investované peníze. Možná to není "cool" téma pro obchodníky, ale pro nás, kteří to vše realizují na stavbách, jde o důležitý sortiment!
Podívejme se krátce na katalog rozdělený do několika kapitol systému pro zachování funkčnosti v náročných podmínkách, jako jsou například prostředí s požadavky na vysokou požární odolnost. Jak je tento informační materiál zpracovává, jaké detaily v něm nalezneme, popisuji v tomto článku ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933