Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: OBO: Systémy instalačních přístrojů (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 10.06.2014
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

OBO: Systémy instalačních přístrojů


OBO: Systémy instalačních přístrojů
Každý elektrikář přichází do styku s instalačními přístroji, zejména pak se zásuvkami a vypínači. V popisovaném technickém katalogu OBO naleznete právě komponenty zaměřené na tuto oblast. Jedná se o katalog rozdělený na dvě skupiny. Jak podrobně je katalog napsán, co vše v něm nalezneme a pro koho je publikace určená? Seznamte se s krátkou recenzí katalogu známé značky OBO Bettermann právě v tomto vydání.
Karel Herma, ze dne: 10.06.2014



Instalační přístroje dnes potkáváme na každém rohu. Pokud se někde objeví elektroinstalace, objeví se i vypínače, zásuvky, krabice a další věci s tím spojené. Katalog OBO, který leží přede mnou, je zaměřený právě na tuto oblast. Jedná se o oranžovo-bílý sešit velikosti A4 o 227 stránkách, který je rozdělen na dvě části. První je zaměřena na textový popis jednotlivých oblastí a druhá část obsahuje objednací čísla.


Pro větší náhled kliknout!


Hned po otočení titulní stránky narazíme na obsah. Je přehledný, čitelný a přesně na místě, kde má být. Co v katalogu tedy nalezneme?

Co se týče orientace v katalogu, tak ta je ulehčena podobsahy jednotlivých kapitol uvedených výše. Nyní se zaměřme na první část katalogu, tedy na popis jednotlivých produktů. Jedná se o "poctivé" vysvětlení toho, k čemu je daná věc určena. Na množství napsaného textu se dle mého názoru nešetřilo, proto lze najít i takové informace jako: "jak danou věc nainstalovat, jaké přináší výhody nebo na jaké doplňky myslet".


Pro větší náhled kliknout!


Svým zpracováním si katalog dokážu představit v rukou několika skupin lidí, a to jsou projektanti, elektrikáři a investoři. Ti se zde mohou dozvědět zajímavé informace o produktech, které budou namontovány na jeho objekt.

Takovou zajímavostí, na kterou jsem narazil téměř zkraje katalogu, jsou týdenní žaluziové hodiny. Lze s nimi ovládát rolety nebo markýzy, a to jak v automatickém, tak manuálním režimu. Je možnost naprogramovat až 24 spínacích hodin a naprogramované hodnoty zůstávají v paměti po výpadku napájení 30 minut.


Pro větší náhled kliknout!

Můj závěr:
Celkové provedení katalogu hodnotím velice kladně, jde o přehledně zpracovanou publikaci, kde člověk přesně najde co hledá a to jak po stránce informativní, tak i objednacích čísel. Rozhodně doporučuji prozkoumat tento technický sešit i vám!

 

POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si o aktuální
papírový katalog Systémy instalačních přístrojů OBO

ZAŽÁDAT NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!

 
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
OBO BETTERMANN s. r. o. - Modletice P.O.Box 96, Říčany u Prahy - 323 610 111 - info@obo.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.