Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: OBO: Katalog systémů ukládání vedení LFS (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 29.09.2017
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

OBO: Katalog systémů ukládání vedení LFS


OBO: Katalog systémů ukládání vedení LFS
Řešíte uložení vedení v interiérech kanceláří, technických místnostech, dílnách, laboratořích? Dnes pro správný výběr potřebujeme znát mnoho alternativ. Rozhodnutí ovlivňují nejen technické parametry ale i designové provedení. Lišty, parapetní kanály, tvarovky, sloupy ... Ale naleznete zde i rozplétací kanály do rozvaděčů! Seznamte se s obsahem katalogu renomovaného výrobce v této krátké recenzi ...
Jiří Macháček, ze dne: 29.09.2017



Na způsobu uložení vedení záleží opravdu mnoho. Z pohledu provozovatele systémů jde o funkčnost a bezpečnost a pohledem investora spíše i design. Naším úkolem je často nalézt rovnováhu mezi všemi požadavky a vejít se do plánovaného rozpočtu. Proto máme pod kontrolou všechny výrobce úložných systémů a katalog systémů ukládání vedení LFS od OBO BETTERMANN je jeden z důležitých.


Provedení katalogu
je podle firemního manuálu OBO, tedy systém rozložení informací plně koresponduje s katalogy jiných systémů této značky. V tomto případě jde  o více než 500 stránek lakovaného papíru s barevným potiskem. Preciznost provedení potvrzují výseky stránek u jednotlivých kapitol, což podstatně urychluje práci s vyhledáváním. Hřbet je lepený, ale tak pevně, že se žádnému z mých kolegů nepodařilo jej provozně zničit.

Pro větší náhled kliknout!

Z obsahu katalogu:
V tomto technickém sešitě nalezneme systémy pro uložení vedení především do interiérů administrativních budov, i když se překryv do jiných situací předpokládá.


  
Pro větší náhled kliknout!


Provedení detailů:
Hned zkraje za obsahem si můžeme povšimnout dalšího seznamu. Jde o pomůcky pro projektování. Další prvek dobře provedené technické podpory. U jednotlivých kapitol je podrobně rozepsáno a zobrazeno vše o principech správného navrhování konkrétního sortimentu. Detaily jednotlivých prvků obsahují název, popis, typ materiálu, objednací číslo, rozměry, barvu, počty v balení, hmotnost, okótovanou perokresbu a fotografii. Pro lepší představu nechybí u každé kapitoly velký obrázek použití v praxi.


Pro větší náhled kliknout!

Můj závěr:
Pokud pracujete s tímto sortimentem delší dobu, víte, že je návrh úložných tras jednoduchý. Případy, kdy si nejsme jistí, řešíme zvednutím telefonu a konzultací s technickou podporou. Ovšem takovou potřebu jsme měli asi dvakrát v případě velínu a jedné neobvyklé kanceláře. Samotný katalog je intuitivní a řekl bych, že je téměř učebnicí pro začínající elektrotechniky. Toto vydání rozhodně patří do naší technické knihovny.




POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si zažádat o aktuální
papírový katalog systémů pro ukládání vedení OBO Bettermann
NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
OBO BETTERMANN s. r. o. - Modletice P.O.Box 96, Říčany u Prahy - 323 610 111 - info@obo.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.