Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Domnívat se, že v dnešní době, při stále zvyšujícím se počtu technologií, by mohla původní elektroinstalace setrvat v podobě, kterou navrhl někdo v minulosti je utopie! Stačí změna uživatele prostoru a vznikají zcela jiné potřeby. Ano, drobnosti ...

OBO: Praktici milují katalog spojovacích prvků VBS


Document Actions
OBO: Praktici milují katalog spojovacích prvků VBS
Instalační materiál se skládá z více prvků než pouze funkční přístroje, vedení nebo úložné systémy. Všechny zmiňované části také potřebujeme připevnit. K tomuto účelu existuje bohaté portfólio výrobků, které lze různě kombinovat a používat k uchycení i předmětů neelektroinstalační povahy. Tento informační sešit osloví projektanta a montéra. Pokud jste revizní technik, je to téměř nepsanou povinností znát všechny dostupné možnosti. Shrnuto kolem a kolem, koho tato instalační bižutérie neoslovuje, nemá asi s tímto oborem mnoho společného.
Miroslav Minařík, ze dne: 30.06.2014


Držím oblíbený bettermanský katalog s označením VBS (z německého VerBindung Systeme). Proč oblíbený? Nejen já chodím a hledám vychytávky, které mi pomohou připevnit vedení nebo zařízení někde v prostoru. Pokud je takový prvek již součást balení, jde zpravidla o komfortní dodávku, ale u nás se setkávám spíše se sestavováním prvků různých výrobců. Bettermann v tomto katalogu skrývá mnoho praktických drobností, které lze nazvat montážní bižuterií.


Pro více informací kliknout!

Málokdo tuší, že právě tento sortiment z celkového portfólia OBO Bettermann vtiskl značce věhlas. OBO je zkratka z německého Ohne Bohren, kdy Bettermann přišel s revoluční myšlenkou natloukacích hmoždinek. Dodnes se tato značka zaměřuje na elektroinstalační potřeby a řešení.

O provedení katalogu
Na téměř 490 barevných a lakovaných A4 stranách vázaných a lepených v pevném hřbetu nalezneme vše pro výběr a návrh elektroinstalací v průmyslu, ale i v bytové sféře. Na pravém kraji jsou jednotlivé části katalogu seříznuty tak, že  se k hledané kapitole dostáváte pouhým nahmátnutím bez zbytečného listování.

Kromě standardních katalogových údajů tento technický sešit skrývá edukační pasáže, pro které bych ho nazval téměř montážní učebnicí. Jde o kombinaci názorných fotografií doplněných o vysvětlující texty. Propracovaný systém vysvětlujících piktogramů zde nemá cenu rozvádět.

Pro více informací kliknout!

Co lze v katalogu očekávat
Hned zkraje začíná kapitola Pomůcka pro projektování, následují Systémy odbočovacích krabic, Systémy pod omítku a do dutých stěn, Systémy svorek, Systémy plastových a mosazných kabelových vývodek. Upevňovací systémy pro kabely, plastové a kovové trubky, Speciální systémy upevňování kabelů a trubek, Systémy trubek, Systémy nosníkových svorek, Lištové systémy, Systémy třmenových příchytek BBS, Šroubové a natloukací systémy ...

Pro více informací kliknout!

Obchodníci často ohrnují nos ...
... kdo tedy katalog přivítá? Pokud se zmiňuji o obchodnících, tak existuje skupinka, která tuto část sortimentu ve velkoobchodech označuje za smetí, ve kterém neudělají velký obrat. Ovšem z pohledu montéra je kromě ceny za prvek také důležitý čas, který potřebuje k montáži. Mezitím co si někdo konzoli "spíchne na koleně", jiný ji raději koupí a ušetří čas. Proto tento katalog vyhledávají "spořiči" svého času.

Pro více informací kliknout!

OBO Bettermann je stálicí na elektroinstalačním poli. Zaměřuje se na oblasti, které pomohou ušetřit čas a vytvořit jistotu odevzdané práce. V tomto ohledu jde opravdu o lídra.

Můj závěr
Katalog VBS je taková montážní učebnice. Asi bych ji doporučil každému, kdo se nedostane na zahraniční veletrhy nebo alespoň jednou za rok na AMPER.



POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si o tento aktuální
papírový katalog VBS od OBO
ZAŽÁDAT NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

OBO BETTERMANN s. r. o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Konečně technický sešit, do kterého je radost pohledět! Nezabývá se jen neustálými novinkami, ale tím základním! Jak všechny ty nové věci upevnit. A samozřejmě zase dle nějakých pravidel, norem a s pohledem na strávený čas a investované peníze. Možná to není "cool" téma pro obchodníky, ale pro nás, kteří to vše realizují na stavbách, jde o důležitý sortiment!
Podívejme se krátce na katalog rozdělený do několika kapitol systému pro zachování funkčnosti v náročných podmínkách, jako jsou například prostředí s požadavky na vysokou požární odolnost. Jak je tento informační materiál zpracovává, jaké detaily v něm nalezneme, popisuji v tomto článku ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933