Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: ČNTL: Slovo šéfredaktorky Obnovitelné zdroje energie (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 13.08.2009
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

ČNTL: Slovo šéfredaktorky Obnovitelné zdroje energie


ČNTL: Slovo šéfredaktorky Obnovitelné zdroje energie
V dnešní době není téma obnovitelné zdroje energie již ničím neobvyklým. Dokáže ale dobře vyvolat bouřlivé protichůdné diskuze jak mezi odborníky, tak i laickou veřejností. Věcné informace ohledně OZE přináší redakce časopisu Elektoinstalatér v samostatné příloze ...
ze dne: 13.08.2009

Vážení čtenáři, milí přátelé a příznivci,
redakce časopisu Elektroinstalatér se rozhodla vytvořit samostatnou tematickou přílohu Obnovitelné zdroje energie. Jsme přesvědčeni, že teď je na to pravý čas. Je všeobecně známo, že spotřeba elektrické energie s rozvojem techniky stoupá a poroste i nadále, že zásoby fosilních paliv se tenčí a elektrická energie bude dražší. V těchto souvislostech se obnovitelné zdroje energie (OZE) jeví jako částečné východisko, i když do budoucna celkový deficit energie neřeší. Přínos ovšem může být velmi významný tam, kde jsou k tomu vhodné podmínky.

O problému OZE se hodně mluví. Hovoří o něm (a do toho) politici, "zelení", ekonomové, laická veřejnost - každý ze svého úhlu pohledu a s různou mírou znalostí a zaujetí. Proto jsme si dali za úkol věcně a bez emocí informovat čtenáře o efektivitě a různých aspektech zřizování a provozu zařízení OZE, o technických řešeních, úskalích i výhodách příslušných systémů.

Elektrotechnici jsou národ zvídavý, vzdělaný a šikovný. Proto je tato příloha určena právě jim a my věříme, že jim takto objektivně pojatý pohled na danou problematiku bude nejbližší.
Chci poděkovat všem autorům a firmám za to, že nám ochotně poskytli své vědomosti a zkušenosti.

Na závěr bych ráda za celou redakci popřála všem hodně zdaru v podnikání, hodně energie (!) a nádherné léto.

RNDr. Olga Valentová,
šéfredaktorka časopisu Elektroinstalatér

Více informací o příloze věnované OZE naleznete zde ...

 

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
ELEKTROINSTALATÉR, ČNTL, spol. s r.o. - Teplická 50, Praha - 222 716 795 - elektroinstalater@cntl.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.