Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

Oblečení pro elektrikáře


Document Actions
Oblečení pro elektrikáře
Zda je, či není důležité, aby elektrikář byl vzhledně oblečen, je neustále diskutované téma bez jednoznačného závěru. Proč si pořizovat pracovní oblečení, kdy a kam? A když už, jak má být dalece praktické a módní? Jako bych slyšel kolegy, "co to řešíš, není to jedno?". Myslím, že to jedno není. Záleží na situaci. Elektromontér někde v průmyslovém objektu zapojující pohon a elektroinstalatér v rodinném domě, pod dohledem paní domu ... na každou z obou situací se patrně oblečeme jinak. A co nám tedy někteří výrobci nabízí?
Filip Horáček, ze dne: 30.12.2021
reklama


I když na obrázcích nevidíme zrovna typické postavy elektrikářů, ale především vystylované figuríny, manekýny z barber shopu podle marketingového oddělení. Ti s velkou pravděpodobností viděli tahání a zapojování kabelů možná v nějakém akčním filmu. Alespoň si můžeme představit, co vše si můžeme vybrat.



Pro více podrobností kliknout!


Tento katalog popisuje švédskou značku Snickers workwear. Pokud se podívám na uváděné důvody, proč použít tohoto výrobce, pak kvůli inovativnímu přístupu nebo chytrým řešení značky, to opravdu nebude. Jak už to bývá v reklamních letácích a některých katalozích, i zde jsou používány prázdné, bezcenné fráze. Zkusím se zaměřit na to podstatné.



Pro více podrobností kliknout!


Učeň střední školy na montáže dostal černé pracovní boty a modrý pracovní úbor. A prakticky v podobném oblečení pak chodil i následující praxi. Dnes je však jiná doba. Máme podstatně více na výběr než v cenrálně řízené ekonomice. To má ovšem svá pro i proti. To "proti" je čas strávený výběrem z nepřeberného množství alternativ.

Co katalog vše nabízí?
Kalhoty, Firemní značení, Kraťasy a pirátky, Ochrana kolen, Svářečský komplet, Nošení nářadí, Bundy a vesty pro nepříznivé počasí, Mikiny, košile a trika, Spodní prádlo, Reflexní oděvy, Rukavice, Doplňky, Bezpečnostní obuv, Lesnictví a arboristika ...





Líbí se
mi tato praktická výběrová tabulka pro volbu správných kalhot. Kolegové poukazují na chrániče kolen, prý bohužel po té, co jim už kolagen nepomůže. :-) Sympatická je nabídka i zimního provedení, tedy nikoliv pouze oděvu do teplého počasí. Za pozoruhodnou nabídku označuji dětské pracovní oblečení. Pravděpodobně se ve Švédsku ještě nedoslechli, že vykořisťovat malé nezletlé děti je v našich končinách již nějakou dobu mimo zákon.

Ať již pořizujete jakoukoliv značku pracovního oblečení, v každém případěby mělo splňovat bezpečnostní parametry a musíte se v něm cítit dobře. A můj učitel kdysi poznamenával: "Skutečnost, že někde pracuje odborník, specialista, jej však neopravňuje být neupravený a smrdí".
 

Pravidelný sobotní přehled novinek a bonusů
z celého portálu Elektrika získáte přihlášením

 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 9)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT



FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Máte z ploužení autem v městské dopravě či hledání místa k parkování stresové stavy? Neholdujete motorkám a jízdu na kole spojujete s námahou, pocením a nutným převlékáním? Elektrická kola eliminují nevýhody klasických kol a stávají se novým fenoménem v dopravě ...
Častou negativní zkušenost mají (nejen) elektrotechnici z přístupu stavebních úřadů. Nejedná se tentokrát o problém "tvrdohlavosti" úřadu, ale naopak o přílišnou benevolentnost, hraničící až s ignorací zákonných vyhlášek a nařízení. Zajímali jsme se tedy o zkušenosti se stavebními úřady a pohled odborníků na danou problematiku ...
Proudové chrániče prakticky (archivní premiéra). Sledujte, nebo si jen poslechněte premiéru archivního záznamu přednášky Jana Krejčího z posledních Odborných seminářů OEZ 2019, kdy jsme se měli možnost setkávat osobně. Co v této dobře připravené přednášce zaznělo? Jaké typy proudových chráničů používáme? Jak souvisí nasazení proudových chráničů s ČSN, které vstoupily v platnost v roce 2018. Popis a důvody nasazení více chráničů v rodinném domě a dozvíme se také o ...
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Pojďme se krátce podívat tam, kde se dnes vychovávají budoucí elektrotechnici. Jaké mají dispozice k úspěšnému studiu elektrotechnického oboru? V jakém prostředí se pohybuje dnešní elektrikářský žák, učeň a student?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933