Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: O značce a asociaci KNX v ČR (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 27.09.2017
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

O značce a asociaci KNX v ČR


O značce a asociaci KNX v ČR
Víte přesně, co znamená zkratka KNX? Kdy byla a proč v Česku založena národní skupina této značky? Kdo se může stát jejím členem? Kde naleznete další podrobnosti? Na toto téma hovořili Josef Kunc s Jakubem Hornou ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 27.09.2017




KNX znamená mezinárodně normalizovaný systém programovatelných elektrických instalací. O jeho rozvoj se stará mezinárodní asociace KNX se sídlem v Bruselu.  V systému KNX lze bezproblémově využívat přístroje s logem KNX – tedy prvky od více než 400 výrobců z celého světa.
   
Pro podporu širšího využití KNX systému KNX v České republice byl v roce 2015, v souladu s našimi zákony, založen spolek KNX národní skupina České republiky. Hlavním cílem je rozšíření obecného povědomí o tomto systému a odstranění zcela zbytečného strachu některých elektroinstalatérů či projektantů z tohoto ve skutečnosti snadno projektovatelného a využitelného systému pro řízení všech funkcí v budovách.
   
Členem spolku se může stát každá firma výhradně zastupující na našem území kteréhokoli KNX výrobce, kterýkoli systémový integrátor, projektant či elektroinstalatér anebo vysoká ale i střední odborná škola zabývající se výukou elektrotechniky. Potřebné základní informace a také status spolku jsou volně k dispozici na www.knxcz.cz.
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
KNX národní skupina České republiky, z.s. - Technická 3058/10, Brno - 730 521 526 - sekretar@knxcz.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.