Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

O systémovém LED svítidle RITTAL rychle a stručně!


Document Actions
O systémovém LED svítidle RITTAL rychle a stručně!
Rittal na největším elektrotechnickém veletrhu v Brně představil avízovanou novinku pro osvětlení rozvaděčů. Systémové LED svítidlo nám v článku rychle a názorně představuje Leoš Blažek. O svítidle víme, že osvětlí to podstatné, montáž je rychlá a bez potřeby zvláštního nářadí. Pokud jste na veletrhu nebyli, poslechněte si jeho představení nebo si dohledejte bližší parametry právě v tomto článku!
Tým portálu Elektrika, ze dne: 24.04.2017


Na největším elektrotechnickém veletrhu, který se konal v Brně, jsme v pavilonu P zastihli s naší kamerou Leoše Blažka. Ten nám pohotově, ve stručnosti perfektně vypověděl o systémovém svítidle LED, letošní novince Rittalu.



Textový přepis videa


Na veletrhu jsme zjišťovali, v čem jsou svítidla do rozvaděče Rittal neobvyklá proti standardním svítidlům.

Leoš Blažek

Máme novou technologii LEDek, to znamená krásnou svítivost. Využíváme Fresnelovu čočku pro rozptyl světla, který je řízen rozvaděči. To znamená řídíme rozptyl světla na šířku, nebo výšku rozvaděče. Standardně je svítidlo pod stropem, řídíme ho na určitou šířku, tzn. do metru dvaceti a na délku 2 metry 20cm pro naše největší rozvaděče. Co se týče možnosti umístění, když to umístíš do boku, tak řídíme světlo na šířku, tak, aby rozptýlil světlo na celou výšku rozvaděče a na krátkou vzdálenost.

Elektrika.tv

Kdo inovativní svítidlo Rittal ocení?

Leoš Blažek
Snad to bude montér, protože instalace výrobku je velice jednoduchá a rychlá. Montáž je beznástrojová. Vezmeš, velmi jednoduše zajistíš západku, tzn. otočíš, vložíš do skříně, zajistíš a máš hotovo. Veškeré konektory jsou otočné, tzn. v místě, kde nemáš prostor otočíš, vyvedeš si vodiče, nemáš jediný problém. Co se týče propojení zase otočný konektor, určitě velká úspora času při montáži. 

Elektrika.tv
Proč provedení Schuko a ne s českým kolíkem? Není to náhodou v rozporu s ČSN?

Leoš Blažek
Nesouhlasím, že podle českých platných norem tam musí být kolík. O tom můžeme hovořit někdy jindy. Není to pevná instalace budovy, je to v rozvaděči, kam má přístup jen osoba znalá. My děláme jen průmyslové rozvaděče, ale o tom někdy jindy někde jinde. A co se týče zásuvky Schuko, tak Schuko zásuvku tam máme, jelikož je to novinka. Česká zásuvka samozřejmě bude dostupná od května letošního roku.

Technická podpora k navrhování a použití
tohoto osvětlovacího tělesa je standardně u Rittalu ve stavu nejvyšší připravenosti. Otestovat si osvětlení rozvaděčové skříně virtuálně lze na www.rittal.cz/led. Náš první článek s detailním avízem naleznete tady. Dokument s podrobnostmi nebo montážní návod naleznou uživatelé portálu Elektrika také v naší redakční knihovně.

Samozřejmě technická podpora odborníků nekončí virtualitou. K dispozici jsou produktoví manažeři jednotlivých segmentů portfólia Rittal. Prvním krokem k této značce může být třeba pouhá poptávka vysvětlení některé z technických vychytávek.



POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si požádat o bezplatné
zaslání papírového katalogu Systémových LED svítidel

NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 2)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Rittal Czech
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933