Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: O motorech #23: Kdy je dobré zkontrolovat motor? (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 29.12.2015
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

O motorech #23: Kdy je dobré zkontrolovat motor?


O motorech #23: Kdy je dobré zkontrolovat motor?
Je zřejmé, že elektromotor zkontrolujeme v případě, že stroj nefunguje. Jak často ale provádět preventivní kontroly motoru, abychom předešli vzniku možných závad? To závisí na prostředí, ve kterém se motor používá. V čistém a suchém prostředí stačí kontroly třeba jednou za tři měsíce. Ve velmi prašném prostředí, kde hrozí řada rizik včetně požáru, se kontroly provádí častěji - třeba i jednou za směnu.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 29.12.2015



V třiadvacátém díle seriálu o elektromotorech se Lubomír Kastner věnoval otázce, jak často kontrolovat elektromotor a na čem četnost kontrol závisí.


Kdo je Lubomír Kastner
Lubomír Kastner v mládí maturoval v oboru. Nyní pracuje ve firmě zabývající se servisem motorů na pozici zkušebního a reklamačního technika. Zároveň se zabývá vyvažováním a vibrodiagnostikou, ale i různými speciálními pracemi, jako je například navíjení magnetů, cívek či renovace historických motorů. Do jeho pracovní náplně patří i výjezdy a práce u zákazníků. Zjišťuje závady a příčiny poruch i stav ložisek bez demontáže, provádí vibrační diagnostiku a montáž elektromotorů a jejich dalších komponentů.
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.