Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...

O motorech #17: Co si mohu dovolit k asynchronnímu motoru?


Document Actions
O motorech #17: Co si mohu dovolit k asynchronnímu motoru?
Mohu si dovolit přetěžovat asynchronní motor? To byla další otázka na Lubomíra Kastnera v našem seriálu o elektromotorech. Každý motor je podle něj možné přetěžovat, záleží ale na konstrukčních omezeních motoru, výrobci, konkrétním typu motoru a na tom, jak často se přetěžuje. O kolik lze motory přetěžovat, tedy paušálně říci nelze. Typickým příkladem často přetěžovaných motorů jsou ty v sekačkách na trávu, řada lidí totiž nečte návody a nedělá pauzy nezbytné pro ochlazení motoru.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 2.10.2015
reklama


V sedmnáctém díle seriálu o elektromotorech jsme se zaměřili na to, co je možné si dovolit k asynchronním motorům.



Kdo je Lubomír Kastner
Lubomír Kastner v mládí maturoval v oboru. Nyní pracuje ve firmě zabývající se servisem motorů na pozici zkušebního a reklamačního technika. Zároveň se zabývá vyvažováním a vibrodiagnostikou, ale i různými speciálními pracemi, jako je například navíjení magnetů, cívek či renovace historických motorů. Do jeho pracovní náplně patří i výjezdy a práce u zákazníků. Zjišťuje závady a příčiny poruch i stav ložisek bez demontáže, provádí vibrační diagnostiku a montáž elektromotorů a jejich dalších komponentů.


Jakou máte zkušenost s asynchronními motory vy?
Podělte se s námi v níže uvedené diskusi!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 7)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933