Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...

O motorech #16: Jak provádět přepínání hvězda/trojúhelník při těžkém rozběhu?


Document Actions
O motorech #16: Jak provádět přepínání hvězda/trojúhelník při těžkém rozběhu?
Správný čas přepnutí hvězda/trojúhelník závisí na typu motoru a jeho konkrétní aplikaci. Vhodnější a spolehlivější než přepínání hvězda/trojúhelník je v dnešní době spínání pomocí softstartéru. Ten nejenom sepne včas, ale také plní funkci ochranného prvku. Není třeba tedy ochranné prvky nasazovat zvlášť. Řešení navíc vyjde levněji a má snadnější zapojení.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 18.09.2015
reklama

V šestnáctém díle seriálu o elektromotorech s Lubomírem Kastnerem jsme se zaměřili na přepínání hvězda/trojúhelník a na srovnání se spínáním pomocí softstartéru.



Kdo je Lubomír Kastner
Lubomír Kastner v mládí maturoval v oboru. Nyní pracuje ve firmě zabývající se servisem motorů na pozici zkušebního a reklamačního technika. Zároveň se zabývá vyvažováním a vibrodiagnostikou, ale i různými speciálními pracemi, jako je například navíjení magnetů, cívek či renovace historických motorů. Do jeho pracovní náplně patří i výjezdy a práce u zákazníků. Zjišťuje závady a příčiny poruch i stav ložisek bez demontáže, provádí vibrační diagnostiku a montáž elektromotorů a jejich dalších komponentů.



Jak přepínáte hvězdu a trojúhelník při těžkém rozběhu vy?
Podělte se s námi v níže uvedené diskusi!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 4)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933