Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: O motorech #16: Jak provádět přepínání hvězda/trojúhelník při těžkém rozběhu? (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 18.09.2015
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

O motorech #16: Jak provádět přepínání hvězda/trojúhelník při těžkém rozběhu?


O motorech #16: Jak provádět přepínání hvězda/trojúhelník při těžkém rozběhu?
Správný čas přepnutí hvězda/trojúhelník závisí na typu motoru a jeho konkrétní aplikaci. Vhodnější a spolehlivější než přepínání hvězda/trojúhelník je v dnešní době spínání pomocí softstartéru. Ten nejenom sepne včas, ale také plní funkci ochranného prvku. Není třeba tedy ochranné prvky nasazovat zvlášť. Řešení navíc vyjde levněji a má snadnější zapojení.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 18.09.2015


V šestnáctém díle seriálu o elektromotorech s Lubomírem Kastnerem jsme se zaměřili na přepínání hvězda/trojúhelník a na srovnání se spínáním pomocí softstartéru.



Kdo je Lubomír Kastner
Lubomír Kastner v mládí maturoval v oboru. Nyní pracuje ve firmě zabývající se servisem motorů na pozici zkušebního a reklamačního technika. Zároveň se zabývá vyvažováním a vibrodiagnostikou, ale i různými speciálními pracemi, jako je například navíjení magnetů, cívek či renovace historických motorů. Do jeho pracovní náplně patří i výjezdy a práce u zákazníků. Zjišťuje závady a příčiny poruch i stav ložisek bez demontáže, provádí vibrační diagnostiku a montáž elektromotorů a jejich dalších komponentů.



Jak přepínáte hvězdu a trojúhelník při těžkém rozběhu vy?
Podělte se s námi v níže uvedené diskusi!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.