Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

O hromosvodech 2018 opět v Modřanském biografu


Document Actions
O hromosvodech 2018 opět v Modřanském biografu
Modřanský biograf pro pamětníky zcela určitě znamená mnohá filmová představení, ovšem v dnešní době, tedy době internetu a filmů ke stažení, jsou tyto tradiční prostory využívány ke zcela jiným účelům. My, mimopražští známe toto místo především ve spojení se semináři DEHN&SÖHNE a stále zajímavými příběhy z oblasti ochrany před blesky a přepětím. Tak i letos jsme se nezapomněli zastavit na kus řeči nejen s protagonisty, ale i účastníky samotnými ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 14.08.2018


... kteří jednoznačně hovořili o objasnění některých zákoutí DEHNsupportu. A co na to řekli hlavní protagonisti setkání?


Přepis rozhovoru zde:

Jiří Kutáč, DEHN&SÖHNE ČR
Dnes v úvodu zazněl souhrn aktuální legislativy, kdy generujeme požadavek zákonů a norem v praxi, což se uplatňuje jako vstupní zadání do DEHNsupportu. Tento seminář byl hlavně o DEHNsupportu, jako o efektivním prostředku k výpočtu z hlediska analýzy rizika, dostatečné vzdálenosti, jímačů a zemničů.

Na školení nechyběl ani známý Dalibor Šalanský. Co bylo náplní jeho sdělení?
Dalibor Šalanský, LUMA Plus
V jádru použití programu DEHNsupport pro analýzu rizika v prostředí nebezpečí výbuchu. Konkrétně na regulačních stanicích plynu a s tím spojená vnitřní i vnější ochrana před bleskem za využití vodičů s vysokonapěťovou izolací, nebo-li vodičů HVI.

Jak Hájek si neodpustil poznámku o začátku bouřkové sezóny.
Jan Hájek, DEHN&SÖHNE ČR
Pozitivní zpráva je, že to vypadá, ze doopravdy začne bouřková sezóna, která sice letos začala v lednu, ale co si budeme nalhávat, byly to dvě tři lokální bouřky.



Co je to DEHNsupport ...
Jde o software k plánování ochrany před bleskem, který usnadní odborníkovi návrh a nutné výpočty. U každého objektu, či zařízení které chceme chránit je důležitá analýza rizika. Pokud se někdo tomuto postupu vyhýbá, pak jeho ochrana často pod nebo předimenzovaná.

A co ještě bylo konstatováno? DEHN má semináře připraveny někdy do  nečekaných detailů. Inu, značka, která může použít zkušeností svých klientů z celého světa. Nezapomeňte se včas přihlásit na následující školení společnosti DEHN, které startuje již v září.
Co vy? Jaké máte zkušenosti se semináři této značky?




POKUD PRACUJETE V OBORU,
můžete si o aktuální papírový katalog
přepěťových ochran od DEHN+SÖHNE zažádat

NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

DEHN s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933