Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: O dobrých řidičích #5: Jak se vyvíjely předpisy během historie? (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 17.12.2015
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

O dobrých řidičích #5: Jak se vyvíjely předpisy během historie?


O dobrých řidičích #5: Jak se vyvíjely předpisy během historie?
Jak moc se změnily předpisy v oblasti silničního provozu během historie? Podle majitele autoškoly Jiřího Kadlece k žádným převratným změnám nedošlo. Nejvýraznější byl přechod k jízdě vpravo, ke kterému u nás došlo v době protektorátu - konkrétně v březnu roku 1939. V průběhu let se také měnila přikázaná rychlost v obcích, mimo obce i na dálnicích. Například až v polovině roku 1979 byly zavedeny rychlostní limity na všech silnicích. Do té doby platila pouze přikázaná rychlost v obcích, a to jenom ve dne.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 17.12.2015


V pátém díle seriálu O dobrých řidičích jsme se podívali na změny v předpisech a chování řidičů i na vliv rostoucí technické úrovně aut na množství přestupků.


O autoškole JKC
Autoškola JKC byla s působností od 1. července 1990 téměř první soukromou autoškolou v Brně a působí s úspěchem dodnes. Prováděla výcvik všech skupin řidičských oprávnění kromě skupiny "D". Od roku 2005 zúžila výcvik na skupiny AM, A1, A2, A, B a B+E.
 
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.