Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Nová flexibilní nášlapná lišta (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 19.04.2002
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Nová flexibilní nášlapná lišta


Nová flexibilní nášlapná lišta
Drobná novinka z frankfurtské výstavy Lighting+ Buliding 2002, která je zajímavým a praktickým řešením ochrany kabelů vedoucím k pracovišti.
Igor Nováček, ze dne: 19.04.2002

Nášlapná lišta v pevném provedení je již na českém trhu od mnoha výrobců (Kopos Kolín, Rehau, Bettermann...). Ovšem tato nášlapná lišta je ohebná. Jejím cílem je ochránit vedení, které musíte vést např. z podpodlažní krabice nějakou vzdálenost po zemi. Skládá se z prvků, které můžete do sebe zasouvat kloubem. Tento kloub pak umožňuje vysunutím různé vertikální nebo horizontální natočení.

Tedy pro konkrétní délku nepotřebujete nic řezat. Stačí když si potřebnou vzdálenost vydělíte šířkou jednoho prvku a víte, kolik jich je potřeba. Při sestavení můžete zasunutím udělat část pevnou a vysunutím kloubu z lože určitou část uděláte ohebnou. Vedení do lišty dostanete pouhým vmáčknutím části lišty dovnitř.

Vyrábí švýcarská firma MDM elektrosystem. Můžeme v brzké době očekávat, že se objeví na našem trhu prostřednictvím některého z českých zastoupení.

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.