Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: WAGO: Nová krabicová svorka (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 21.05.2003
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

WAGO: Nová krabicová svorka


newwg7.jpg
Wago, výrobce bezšroubových svorek přichází s novinkou v oblasti elektroinstalací. Nová konstrukce umožní pohodlnější a rychlejší práci, samozřejmě při stejných elektrických vlastnostech, jako předchozí typ.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 21.05.2003

Společnost Wago přichází s inovací svých populárních krabicových bezšroubových svorek.

Ti, kteří dávají přednost této technologie před klasickými šroubovými věnečky, určitě zajásají, protože nové "krabicovky" jsou nyní vylepšené. Jejich práce s připojováním a případném odpojováním je nyní podstatně rychlejší a hlavně lze do nich připojit slaněný vodič.

Podívejme se na technické údaje:

Typ 222-413

 
pevný vodič0,08 - 2,5mm2
slaněný vodič0,08 - 4mm2
proudové zatížení svorky 32A
jmenovité napětí400V


Klasické krabicové zapojení...

 


Ukázka zapojení bodovky v podhledu....

Rozsah použití v domovních instalacích je široký. Tímto produktem můžete nahradit všechny spoje v elektroinstalačních krabicích. Ovšem masovému přecházení z klasických věnečku na tento systém bude spíše bránit cena, která se pohybuje kolem 10 Kč za ks. I když cena není není nejnižší, pokud ovšem porovnáme další ceny elektroinstalačních materiálů, které jsou použity na stavbě, tak cena právě této svorky je v celkovém součtu zanedbatelná.


Ukázka připojení svítidla.

Rychlost a jistota montáže rozhodně za drobný příplatek stojí. Zvláště pak skutečnost, že takový spoj již nikdy nemusíte dotahovat. Další argument, který hovoří pro je i případ, kdy spojujete slaněné vodiče. Nemusíte namačkávat žádné koncovky, stačí pouze zasunout do svorky a zajistit. Oceníte to zvláště u připojování svítidel, nebo u častého připojování a odpojování přívodů spotřebičů.

Podle slov Vlastimila Blažka z brněnského Wago se tato svorka používá téměř na každé stavbě minimálně jako doplněk při spojování slaněných vodičů.

Objednejte si podrobnosti níže uvedeným formulářem!

Co na to říkáte vy? Praktici? Máte dotaz? Připomínku? Níže je otevřená diskuze, kde můžete reagovat.

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
WAGO Elektro spol. s r.o. - Rozvodova 1116/36, Praha 4 - Modřany - 261 090 143 - info.cz@wago.com

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.