Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

Nově ustavené KHK JM velí žena!


Document Actions
piskhk.jpg
Ve středu 20.3.2002 byla první valná hromada KHK jižní Moravy. Toto silné moravské seskupení podnikatelů zvolilo do svého čela stávající předsedkyni Svazu obchodu České republiky Ing. Helenu Pískovskou. Ženu s konstruktivním pohledem na problematiku podnikání v našich podmínkách.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 21.03.2002
reklama

Bez nadsázky nejsilnější komora v ČR, tedy na jižní Moravě si včera zvolila do nové KHK jako předsedkyni podnikatelku Ing. Helenu Pískovskou (předsedkyně Svazu obchodu ČR).
Po řádném zvolení členů představenstva KHK se přešlo na přípravu na XIII. sněm HK ČR, který se koná v pátek 22.3.2002.

Bylo poukázáno na nesmyslné dvoukolejnosti v systému HK a bylo vzneseno několik konstruktivních návrhů. Návrh, který se týkal elektrotechniků přednesl Jiří Reich (předseda SejM).
Osobně si myslím, že loni vzniklá Sekce elektrotechniků jižní Moravy (SejM) jde příkladem svou funkční a demokratickou konstrukcí samotné HK ČR! Samozřejmě také nově vznikajícím sekcím i v jiných krajích a oborech samotných. O této skutečnosti přesvědčili ostatní diskutující, protože jejich názory na změny, které se mají navrhnout na sněmu, plně korespondují s programovým cílem SejMu.

Nově zvolená předsedkyně Ing.Helena Pískovská poukázala na skutečnost, že podnikatel je jednak zařazen dle svého působiště a pak dle svého oboru. Z diskuze později vyplynulo, že v dosavadním systému komor je hodně otázek, které se nedají jednoduše, či vůbec zodpovědět. Stručně řečeno delegáti (KHK JM) jdou na páteční sněm HK ČR se zásadními a logickými návrhy, které by měli oživit doposud mrznoucí komunikaci mezi jednotlivými segmenty HK.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
RHK Brno
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Častou negativní zkušenost mají (nejen) elektrotechnici z přístupu stavebních úřadů. Nejedná se tentokrát o problém "tvrdohlavosti" úřadu, ale naopak o přílišnou benevolentnost, hraničící až s ignorací zákonných vyhlášek a nařízení. Zajímali jsme se tedy o zkušenosti se stavebními úřady a pohled odborníků na danou problematiku ...
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933