Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

RITTAL: Skříň Hygienic Design a instalační rozvaděč ISV


Document Actions
RITTAL: Skříň Hygienic Design a instalační rozvaděč ISV
Pro potravinářský průmysl a pro odvětví kde se musí často čistit a omývat, je zde rozvaděč určený speciálně do těchto prostor, HYGIENIC DESIGN. Celý rozvaděč je vyroben z nerezu a umožňuje velice rychlé sanační operace. RITTAL modifikoval instalační rozvaděče pro nízkonapěťové rozvody, skříně ISV.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 5.08.2013



Skříně Hygienic Design pro potravinářský a nápojový průmysl
Bez čistoty se při výrobě potravin prostě neobejdeme. Na stroje a zařízení, která se v potravinářském odvětví využívají  a která s vyráběnými potravinami přicházejí do bezprostředního styku, se vztahují extrémně přísné podmínky. Tyto přísné hygienické standardy přebírají stále častěji také periférie a řídící technika, představující páteř každé automatizované výroby. To vše vyžaduje rozváděčové skříně a ovládací panely, které lze snadno čistit a které díky tomu minimalizují riziko nežádoucích a nebezpečných kontaminací.

Výrobkovou řadou "Hygienic Design" (HD), Rittal cíleně reaguje na specifické požadavky potravinářského sektoru,  a proto dodává sérii rozvaděčových skříní a ovládacích panelů, vypilovaných z hygienicko-technického pohledu do nejmenšího detailu. Systémy Hygienic Design jsou koncipovány zejména pro využití ve výrobě potravin, kde jsou otevřené procesy na denním pořádku, jak je tomu například při zpracování masa, ryb nebo mléka.




Instalační rozváděč ISV
Instalační rozvaděče jsou centrálními prvky elektrické infrastruktury v budovách, výpočetních střediscích a průmyslových zařízeních. Jsou z nich napájeny spotřebiče v oblasti nízkého napětí. Jak dnes vypadá efektivní montážní řešení, představuje společnost Rittal se svým systémem instalačních rozváděčů ISV ze stavebnice Ri4Power. Díky svému vysokému krytí je toto řešení vhodné i do prostřední s vysokým zatížením.

Instalační rozvaděče
jsou dle typu spotřebiče individuálně vystrojovány různými ochrannými prvky, jako například jističe. Pro systém příslušenství těchto rozváděčů to znamená, že musí být konstrukčně navržen tak, aby umožňoval instalaci všech možných typů přístrojů a to i s ohledem na různé výrobce. Přitom všem je zde navíc ještě požadavek na jednoduchost, efektivitu a rychlost montáže. V průmyslovém prostředí navíc často vzniká potřeba vysokého krytí a odolnosti proti korozi. S požadavkem na odolnost proti korozi se také setkáváme ve venkovním prostředí nebo v oblasti průmyslových procesů.



POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si zažádat o aktuální katalog RITTAL
NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Rittal Czech
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933