Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

Novinky HAGER na jaře 2022


Document Actions
Novinky HAGER na jaře 2022
Společnost Hager se zúčastnila Celostátního setkání elektrotechniků v Brně. Šlo o největší elektrotechnickou akci od začátku roku 2022. K vidění byly novinky ze systémů pro ukládání vedení- tehalit, podlahových krabic, vypínačů berker a lumina, rozvaděčů a jističů quickconnect. Byla představena nová příručka pro elektrikáře TOP produktů Hager. Vydána v počtu 5000 kusů, s 285 stranami. Zájem byl o ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 10.05.2022


... produkty řady quickconnect- bezšroubové spoje u rozvaděčů volta, golf, FW univers, bezšroubové jističe, proudové chrániče, kombíky a  hřebeny…
Na ucelený systém dává Hager pětiletou záruku. Se systémem quickconnect montér ušetří při instalaci až 50 % času. Mezi novinkami jsou produkty pro oblast elektromobillity – nabíjecí stanice witty.



O představovaných produktech hovořil na kameru Pavel Hanuš, vedoucí prodeje ...




Z avízovaných novinek více zde ...

  • Podlahové krabice a víka
    Na podlahy různých tlouštěk lze aplikovat různé velikosti, tvary, materiály a barvy sklopných vík podlahových krabic. Víka jsou vyrobena z polyamidu, hliníku, nebo nerezové oceli a určena pro podlahy se suchým nebo mokrým čištěním (IP66). Velkým zjednodušením jsou univerzální montážní krabice, které se hodí pro všechny typy vík. Systém naklápěcího krytu tehalit. Nabídka zahrnuje víka pro standardní zatížení 1.500N, stejně jako speciální kazety pro zatížení 7.500N nebo 20.000N, používané například v autoservisech nebo výrobních a skladových halách.



    Vlastnosti podlahových krabic:
    Zajišťují propojení pomocí podlahových kanálů nebo trubek a zajišťují instalaci napájecích nebo datových sítí z podlahy. V závislosti a na povaze podkladu (obvykle surová betonová podlaha) lze použít podlahové krabice s předpřipravenými vstupy pro podlahové kanály a trubky. U obou variant podlahové krabice je možné plynulé vyrovnání výšky pomocí shora přístupných nivelačních šroubů. Do podlahových krabic lze instalovat podlahová víka s nosiči modulů pro silové a datové zásuvky.

    Vlastnosti podlahových vík:

    Díky rozpěrným příchytkám lze víko instalovat do podlahové krabice nebo přímo do duté podlahy. Při průchodu kabelu víkem je madlo víka blokováno proti poškození připojeného kabelu. Do víka lze instalovat nosiče modulů, které obsahují vámi zvolené koncové prvky jako jsou silové a datové zásuvky. Víka jsou pro krytiny tlouštky 5 nebo 12 mm. Nosiče modulů lze instalovat z čela nebo dna podlahového víka.

    • Vypínače berker a lumina:
      One.platform. Jeden strojek pro vše. Univerzální strojky vypínačů a zásuvek jsou nyní přizpůsobeny tak, aby odpovídaly použití pro většinu povrchů designových řad Berker. Se systémem one.platform lze jednoduše i po instalaci strojků měnit designové serie, materiály i barvy. Sledujte berker konfigurátor s novými prvky designu vypínačů!



      V čem je kouzlo?
      Strojky zásuvek a vypínačů instaluje elektrikář s předstihem, zatímco klapky, krytky a rámečky, mohou být vybrány později. Po dokončení stavby žádné čištění. Nemusíte kupovat nové klapky, krytky či rámečky, které se na stavbě snadno znečistí, poškodí či ztratí – vše jednoduše koupíte až před dokončením stavby. Změníte design, kdykoliv budete chtít. Strojky přístrojů zůstávají zapojeny a namontovány ve zdi, bez pomoci elektrikáře můžete kdykoliv změnit barvu a materiál povrchových dílů. Renovace nebo výstavba není prodloužena. Elektrikář instaluje strojky zásuvek a vypínačů ve stanoveném čase, později můžete zvolit sérii, materiál a barvu, díky tomu nedojde ke zdržení prací. Strojek zapojíte pouze jednou. Při rychlé a snadné změně designu můžete povrchové díly vyměnit lehce bez demontáže strojku, který stále zůstává ve stěně zapojen. Při změně série již nemusíte kupovat nové strojky. Zůstanou nainstalovány ve stěně, vyměníte pouze rámečky a krytky/klapky.

    • Rozvaděče a jističe quickconnect:
      Bezšroubové propojení quickconnect kombinuje rychlost a bezpečnost. S technologií bezšroubového připojení quickconnect jsou vodiče a fázové přípojnice jednoduše zapojeny do instalace pomocí nástrčného systému. V porovnání se šroubovými spoji tento systém díky trvale konstantnímu působení síly pružiny na vodič zvyšuje bezpečnost systému. V neposlední řadě také zkracuje čas montáže.



      Rychlé připojení odchozích vodičů
      Ohebné vodiče se instalují do bezšroubových svorek  přímo bez zakončení dutinkami. Připojení plných vodičů do bezšroubové svorky lze provést přímo, u ohebných vodičů se bezšroubová svorka otevře pomocí plochého šroubováku o velikosti 2,5 mm. Pro uvolnění vodičů je třeba vložit šroubovák a jím jednoduše zatlačit na svorku.

      Vstupní kabeláž se rychle propojuje pomocí fázových přípojnic.

      Díky svorkám Bi-Connect s nástrčnou technologií na vstupní straně je fázová hřebenová přípojnice pro příčné propojení jednoduše zapojena zapojena bez použití šroubováku. Díky konstantní přítlačné síle máte zaručenou bezúdržbovou instalaci. Na rozdíl od šroubových svorek, které se můžou uvolnit například v důsledku vibrací a tím ohrožují bezpečnost. Velkou předností bezšroubové technologie quickconnect je eliminace potřeby utahování a kontroly svorek.  Díky univerzálnosti propojovacích hřebenů lze na hřebenech použít jak bezšroubové, tak šroubové přístroje v jedné instalaci.

    • Nabíjecí stanice witty


    Nové nabíjecí stanice rozšiřují oblast použití pro rodinné domy, podzemní parkoviště či parkovací domy. Umožňují výkonné nabíjení v Modu 3 v jednofázovém nebo třífázovém provedení, s proudem až do 32 A. Pro připojení běžného vozidla jsou k dispozici čtyři různé high-tech nabíjecí kabely. Nabíjecí stanici je možno doplnit o dynamické řízení výkonu, což je aktuální požadavek pro získání dotace Zelená úsporám.


    Více technických podkladů HAGER naleznete zde v redakční knihovně!
     
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Hager Electro s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933