Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...

Katalog Novinky DEHN 2016


Document Actions
Katalog Novinky DEHN 2016
Útlá tiskovina s tím nejlepším od Dehn+Söhne. Obsahuje přehled všeho, co se v tomto roce objevilo v sortimentu přepěťových ochran a hromosvodních součástí nového. V detailním popise jednotlivých prvků nalezneme i nová objednací čísla. V závěru mnozí přivítají dvě administrativní pomůcky pro odpovědné hromosvodáře a revizní techniky.
Jiří Macháček, Vilém Gracias, ze dne: 19.05.2016


Svodiče přepětí - Hromosvodní součásti - Montážní příručka. To je formát klasického dehnovského bulletinu, který doplňuje hlavní katalogy (loňský zde). Má stručné provedení, tak neočekávejte obsáhlou publikaci, ovšem s informacemi, které vás budou zajímat. Kolega se v níže uvedeném videozáznamu zeptal na novinky přímo Jana Hájka.




Na téměř padesáti stránkách nalezneme informace na jemném křídovém papíře. Obsah nehledejte na stránce číslo jedna. Tam naleznete novinky v sortimentu svodičů přepětí. Jednotlivé kapitoly objevíte na vnější straně každého listu v podobě barevného obdélníčku.

  • Red/line
  • Yellow/Line
  • Oddělovací jiskřiště
  • Napěťově řízené zkratovací zařízení
  • Volba svodičů
  • Výběr svodičů
  • Hromosvodní součásti
  • HVI light
  • DEHNcon-H
  • Vodič HVI
  • Vodič HVI power
  • Hloubkové zemniče
  • Eurocode
  • Checklist HVI
  • Příklad revizní zprávy


Jak jsou informace podány

Produktu je věnován dostatek místa, aby bylo vypovězeno maximum o novince. Je tu velká fotografie, základní důležité informace v bodech a obsáhlý popis. Snadno se dozvíme funkci a místo použití. Pokud je to vhodné, nechybí další názorné ukázky zapojování nebo schéma zapojení v obvodu. Všimněte si červeně označených nových objednacích čísel produktů.


V části "Volby svodičů" nalezneme řezy budovou s místy umístění jednotlivých přepěťových ochran. V další části "Výběr svodičů" najdeme tabulku, podle které zvolíme v závislosti na typu sítě správnou sestavu ochran. V další části autoři "vypíchli" poslední novinky, které již byly uvedeny v katalogu 2015. Někdo může namítnout, že už to zná, ale my oba se shodujeme, že jde o pěknou rekapitulaci.

Co je dostatečně motivující, naleznete v zadní části. Na straně 40. Checklist pro instalaci HVI a na následující stránce vzor zprávy o revizi systému ochrany před bleskem LPS. Velice pěkná pomůcka pro ty, kteří to neznají zpaměti.


Pro koho je tato tiskovina určená
Určitě ne pro osoby neznalé, tedy konečné spotřebitele. Celá problematika ochrany před bleskem a přepětím je výsadou odborníků. Tento dotisk novinek je puzzle do sbírky předchozích informací. Proto je neznalému k ničemu a odborníkovi důležitým klíčem.

Naše poznámky

Jiří Macháček

Dehn svými ILPC specialisty na českém trhu jasně udává směr. Patrně žádná konkurenční značka v Česku nemá takový fanklub elektrotechniků jako je ILPC Dehn+Söhne. O tom, že technická podpora je v ochraně proti škodám důležitá snad není pochyb.

Vilém Gracias

Osobně mám rád checklisty a přehledy pravidelných operací. Ukázka formuláře s názvem "Zpráva o revizi systému ochrany před bleskem LPS" lze nakopírovat a jednoduše používat v praxi.


POKUD PRACUJETE V OBORU,
můžete si zažádat o bezplatné zaslání
aktuálního papírového katalogu novinek DEHN

NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

DEHN s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933