Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

Nové TECO #1 V kanceláři obchodního ředitele


Document Actions
Nové TECO #1 V kanceláři obchodního ředitele
Když se postaví nová budova značky, obvykle její otevření projde skrz média tiskovou zprávou. A nyní se objevila na scéně nová budova společnosti TECO. Zasvěcení ví, že přesun výrobních technologií je pouze zlomek všech starostí, co provozovatelé mají. Nová budova TECO je ale v mnohém zajímavá, proto jsme se rozhodli, že "foxtrotí domeček" vezmeme lupou a představíme jej po částech. Naše první náštěva byla na pozvání, přesto jsme Jaromíra Klabana lehce zaskočili ...
Miroslav Minařík, Alena Minaříková, ze dne: 3.01.2018


Když jsem poprvé přišel v Kolíně na Havlíčkově ulici do budovy společnosti TECO, ovanula mne vzpomínka, kdy jsem se sám pohyboval v začátcích své odborné praxe. Stropy čtyři metry vysoké. Rozvody kabelů upevněných příchytkami v C profilech registrů na stěnách ... V takovém prostředí bych výrobce systémových (pro někoho chytrých, ba dokonce inteligentních) instalací nečekal.


Když jsem loni uslyšel o plánované nové budově, nijak mne tato informace nepřekvapila.




První návštěva byla velice krátká. Jaromír Klaban chtěl samozřejmě říci hodně podrobností a nás tlačil čas k následující reportáži ve městě vzdáleném 120 kilometrů, proto jsme se domluvili na další, podrobnější návštěvě.


Výroba běžela na plné obrátky a teprve zde jsme viděli všechny profese najednou. První dojem byl ten, že je nová budova již plná a nebude se mít kam rozšiřovat. To ovšem Jaromír Klaban mimoděk vyvrátil, když poukázal na střechu a okolní pozemky jako na připravené rezervy.

Budova je umístěná nedaleko KOPOSu Kolín, v nové průmyslové zóně Šátralka. Z obchvatu Kolína je velice snadno dopravně dostupná. I parkovací prostory jsou dostatečné a není třeba se dobývat přes hlídače, který by po nás vyžadoval zápis do knihy hostů.


Napsat vše o nové budově TECO do jediného článku nejde. Pokud to někdo zkusí, pak nenapíše všechno. Proto se pokusíme psát po částech a seznamovat vás se zajímavostmi této budovy. Příště bychom chtěli vysvětlit pocit, že budova je jedno velké tepelné čerpadlo.

TECO a.s. vznikla z Tesly Kolín. A víte, že programovatelný automat (ve světě PLC - programmable logic controller) vznikl právě tam? O "třídeskovém mikroprocesoru" a jeho kompatibilitě s kalifornským Intelem 8080 by mohli pamětníci z TECO a.s. dlouze vyprávět! Tedy, tak trochu s nostalgickou exkursí do digitálního pravěku počítáme v dalších částech ...





POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si zažádat o aktuální
papírový katalog systémové instalace FOXTROT

NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 2)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Teco a.s .
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933