Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

DEXON: Nové digitální rozhlasové ústředny vás nadchnou svou nadčasovou výbavou.


Document Actions
DEXON: Nové digitální rozhlasové ústředny vás nadchnou svou nadčasovou výbavou.
V minulosti by málokoho napadlo, že elektrikáři budou dnes řešit i datové, audio a video systémy. Nezřídka se objevují požadavky na ozvučení nejen komerčních prostor, ale už i domácností. Investory k tomu vede osobní potřeba hudby nebo mluveného slova. Přestože v podstatě každý člověk je uživatelem nejméně jednoho mobilního zařízení, stacionární rozvody zvuku se stále zdokonalují. Snad proto aby doplnily to, co mobilní zařízení neumí. Podívejme se na novou digitální ústřednu, která vskutku koresponduje s možnostmi chytrých telefonů ...
Komerční sdělení, ze dne: 15.11.2018
reklama



Český výrobce Dexon udává v ústřednách směr. Digitální koncepce s čtečkou hudby z SD karty nebo USB, s Bluetooth, s IP nebo WiFi připojením, včetně internetu – to je jen začátek výčtu vlastností.

pro větší náhled klikněte na obrázek!
Nová digitální rozhlasová ústředna Dexon JPA 1505 s nadčasovou výbavou

„Pětkovou“ řadou modelů JPA xxx5 Dexon uvádí na trh nejenom rozhlasové ústředny komfortní, ale také robustní - testované v přísných podmínkách. A také pěkně vypadají - jsou opatřeny čelním panelem z kartáčovaného hliníku.
Ovládaní je ergonomické. Uživatel nejprve pomocí voliče vybírá zdroj hudby, následně nastaví jeho hlasitost a poté přizpůsobí mikrofon. Ovládacích prvků je málo.

Ústředny jsou vybaveny přehrávačem Mp3 souborů z SD karty nebo USB, FM tunerem, samozřejmě mikrofonními i linkovými vstupy, včetně prioritního, a Bluetooth konektivitou, takže je nyní možné vzdáleně přehrávat podkresovou hudbu z chytrého telefonu nebo tabletu. Také je zabudovaný audio modul, který slouží k přehrávání gongu a hlášení s externím spuštění. Ústředny umí ozvučit najednou 3 zóny s různými hlasitostmi.

Vnitřní elektronika je vskutku moderní. Je použit digitální zesilovač a řízený spínaný zdroj, to vše s vysokou účinností nad 87% a nízkým šumem. Rozhlasové ústředny mají dále možnost vestavět IP kartu a vytvořit tak ústřednu v digitálním systému IP ozvučení NetAudio (umožňuje mp3 playlisty, internetová rádia, časový plánovač, softwarové vstupy, uživatele, neomezený počet mixážních relací, konektivitu do VoIP, SIP), nebo vestavět WiFi modul systému SmartAudio (umožňuje internetová rádia, podcasty, přehrávání z lokální sítě, z internetu, DLNA, AirPlay, UPnP). Obojí je doplněno streamovacími aplikacemi zdarma.




Co dalšího rozhlasové ústředny umí, zjistěte zde!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 3)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
DEXON CZECH s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Docela často můžeme řešit případ ozvučení škol. To se děje buďto celkově - plošně po celé škole anebo jen v podobě lokálního ozvučovacího systému pro tělocvičny či specializované učebny. Proto se podívejme, jak se dá takové ozvučení v dnešních podmínkách řešit.
V dalším díle seriálu, který seznamuje čtenáře se současnými moderními možnostmi v oblasti plošného ozvučování, navštívíme exteriér, konkrétně sportovní areál, tedy kombinaci hřiště - tribuna, ale také např. lyžařskou sjezdovku nebo tenisové kurty. V tomto článku se podíváme na to, jak je to s dimenzováním takového systému a jeho komfortem.
Podívejme se nyní na ozvučení prodejen, které můžeme řešit dvojím způsobem, podle toho, zda ozvučení má být hlasité, nebo spíše jen jako zvuková kulisa. Toto má vliv na výběr nejenom buzení, ale i samotných reproduktorů a jejich umístění ...
Rodinný dům patří k velmi nápaditým ozvučovacím záležitostem. My se nyní budeme věnovat ozvučení venkovnímu, pokojovému, koupelnovému a ozvučení technických prostor. Do jisté míry lze tento návod také použít pro ozvučení bytu.
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Plošné ozvučování skýtá celou řadu míst, která zvuk potřebují. V tomto díle se podíváme na spíše jednodušší případ, a to na ozvučení přepážek „obsluha - zákazník“. Jde např. o přepážky bank, pošt, čerpacích stanic, rychlých občerstvení a správních úřadů. Ozvučení lze navrhnout dvěma způsoby ...
V tomto článku rozkryjeme řešení obecního rozhlasu pasivní, drátovou formou. Podíváme se na to, jak je to nejenom s komfortem obsluhy, ale především s dimenzováním takového systému a také na řešení výkonové části systému.
V tomto článku z oblasti plošného ozvučování se zaměříme na ozvučení firemních, či chcete-li administrativních prostor. Na jiném místě jsme již načali, co vše se dá použít pro ozvučení zasedací místnosti, dnes ale myšlenku ozvučení povýšíme na ozvučení plošné, tedy celkové.
V dnešním díle seriálu rozebereme složitější ozvučení, a sice ozvučení supermarketu a výrobního podniku. U těchto typu ozvučení bývá jednak rozmanitý vyžadovaný komfort obsluhy, jednak bývají zvýšené nároky na výkon a délku kabeláže.
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933