Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Švýcarská kvalita v české zásuvce (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 28.07.2004
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Švýcarská kvalita v české zásuvce


abbdat_5.jpg
Zabýváte se také datovými sítěmi? V červenci tohoto roku se tak dostala na trh další novinka od ABB s.r.o., Elektro-Praga – nová datová zásuvka v designu TANGO, která je plně kompatibilní s metalickými i optickými datovými moduly systému R&Mfreenet.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 28.07.2004

Neodmyslitelnou součástí každé administrativní budovy je strukturovaná kabeláž. Správná funkce síťových aplikací je podmíněna vysokou propustností sítě, kterou zaručí kvalitní prvky, zejména použitý kabel a konektory. Mezi špičkové světové výrobce patří švýcarská společnost Reichle & De-Massari, která se tomuto oboru věnuje již 40 let. Vyvinula velmi propracovaný modulární systém strukturované kabeláže R&Mfreenet, pro přenos dat můžete zvolit metalické nebo optické kabely.

V červenci tohoto roku se tak dostala na trh další novinka od ABB s.r.o., Elektro-Praga – nová datová zásuvka v designu TANGO, která je plně kompatibilní s metalickými i optickými datovými moduly systému R&Mfreenet.

Kromě líbivého vzhledu se vyznačuje mnoha dalšími výhodami. Zásuvka je vybavena kovovým nosným třmenem, který umožňuje natočení krytu zásuvky nezávisle na přesnosti usazení instalační krabice. Kryt zásuvky je osazen snímatelným popisovým polem, které umožňuje jednoznačnou identifikaci zásuvky a navíc elegantně zakrývá hlavy šroubů. Zásuvka se stejně jako všechny ostatní komponenty řady TANGO vyrábí v sedmi barevných provedeních. Otvory pro datové konektory jsou vybaveny systémem Smart Holes, vyvinutým firmou R&M, který umožňuje uživateli sítě barevně rozlišit aplikace dostupné v příslušném datovém portu, umožňuje zásuvku použít i v prostředí se zvýšenými nároky na odolnost proti prachu a vlhkosti. Pomocí tohoto systému lze také konektory v zásuvkách klíčovat a zamezit tak neoprávněnému vstupu do chráněného portu nebo naopak rozpojení důležitého spoje.

Objednací kód nové zásuvky je 5014A-A00420 X, kde X je kód barvy. Kryty zásuvek a designové rámečky jsou dostupné v obchodní síti společnosti ABB s.r.o., Elektro-Praga, konektory a další příslušenství se objednávají u distributorů společnosti Reichle & De-Massari.

Mezi distributory systému R&M freenet patří především firma atlantis datacomm spol. s r.o., Praha, která zajišťuje i technickou a projekční podporu mimo jiné i pro tento kabelážní systém.

Ing. Pavel Mony

Pokud pracujete v oboru, máte možnost si zažádat o další podrobnosti níže uvedeným formulářem.

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
ABB s.r.o., Elektro-Praga Jablonec - Resslova 3, Jablonec nad Nisou - 483 364 561 - epj.jablonec@cz.abb.com

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.