Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Nová svorka WAGO Inline řady 221 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 8.04.2021
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Nová svorka WAGO Inline řady 221


Nová svorka WAGO Inline řady 221
Řada páčkových svorek 221 má další praktický přírůstek! INLINE je část názvu, kterou si zapamatujeme v souvislosti s prostorovým uspořádáním spojovaných vodičů. Jde o průchozí svorku pro spojování průřezů do 4mm2. Dobře známá oranžová páčka opět zajišťuje rychlé otevření a uzavření klecové svorky, aniž bychom potřebovali jakýkoliv nástroj. S využitím adaptéru lze použít více svorek aretovaných pohromadě. Adaptér se svorkami lze připevňovat rozličnými způsoby. A co je samozřejmé, je možnost popisu a odhlehčení tahu spojovaných vodičů. Více popisuje výrobce zde ...
Tým portálu Elektrika, Komerční sdělení, ze dne: 8.04.2021



 
Rychlé připojení vodičů všech druhů bez použití nástrojů

Rodina WAGO svorek řady 221 se rozrůstá: představujeme páčkovou instalační svorku Inline pro univerzální připojování vodičů v jednom směru. Nová instalační svorka WAGO Inline řady 221 s páčkou představuje průkopnické řešení pro všechny druhy vodičů od 0,2 do 4mm², které nabízí bezkonkurenční jednoduchost, rychlost a spolehlivost.


 

 
Průchozí svorka WAGO Inline ve štíhlém konstrukčním provedení kombinuje všechny osvědčené přednosti instalačních svorek řady 221. Umožňuje univerzální připojování vodičů – ovládací páčka zcela eliminuje nutnost používat nástroje a současně zajišťuje viditelně bezpečný a spolehlivý kontakt s vodičem. Když je zapotřebí víc pólů, doplňkové adaptéry umožňují uživateli vytvořit vysoce modulární a flexibilní sestavu až s pěti póly s fixní polohou v jediném adaptéru, bez ohledu na to, zda se používá (či nepoužívá) odlehčení tahu, zda se svorka montuje na DIN lištu pomocí západky, upevňuje pomocí šroubů, lepení nebo vázacích pásků nebo zda se zavěšuje.

K dispozici jsou dvě varianty instalační svorky Inline, obě s atesty EN a UL: první verze má transparentní kryt pro vodiče o průřezu 0,2–4mm² pro všechny standardní aplikace. Druhá verze s bílým krytem je určena pro severoamerický trh a má mírně odlišný rozsah připojovaných vodičů do AWG 12.


 

Univerzální připojovací technika pro instalace ve stísněném prostoru
Svorky Inline řady 221 jsou univerzálním připojovacím prostředkem, který díky kompaktním rozměrům nejenom vylepšuje stávající instalace, ale který zároveň svým prostorově nenáročným provedením otevírá široké spektrum nových způsobů využití. Patří mezi ně například aplikace na omezeném prostoru, jako jsou laboratorní a zkušební sestavy, testovací pracoviště ve výrobních závodech, připojování svítidel v podhledech, prodlužování reproduktorových kabelů nebo použití v odbočných krabicích v průmyslových aplikacích. A to je jen vrcholek ledovce – drobná svorka Inline řady 221 otevírá obrovské množství příležitostí, ze kterých můžete těžit.


 
Rychlé a snadné použití, spolehlivý kontakt s vodičem
Instalační svorka WAGO Inline řady 221 zajišťuje intuitivní a pohodlné připojování plných, vícedrátových i jemně laněných vodičů v jednom směru. S páčkou WAGO je připojování vodičů hračka: stačí ji zvednout, zavést vodič a páčku zase sklopit. Stejně rychlé a snadné je i odpojování vodičů: zvedněte páčku, vytáhněte vodič, sklopte páčku. Všechny druhy vodičů tak je možné připojovat bez použití nástrojů. Integrace osvědčené pružinové připojovací techniky WAGO do kompaktního transparentního pouzdra je zárukou viditelně spolehlivého kontaktu s vodiči všech druhů o průřezu od 0,2 do 4mm².


 

Víc pólů se značením – individuální přizpůsobení pomocí adaptéru
Instalační svorky WAGO Inline řady 221 rovněž umožňují implementovat víc pólů. Do příslušných adaptérů lze zaklapnout až pět modulů, které je možné v případě potřeby dál doplňovat. Adaptéry lze napevno instalovat na DIN lištu s odlehčením tahu či bez něj, přesně podle požadavků dané aplikace. Adaptéry je možné zajistit pomocí aretačního mechanismu, šroubů, lepením, pomocí vázacích pásků nebo zavěšení. Dostupná plocha pro značení je předem potištěna a pro větší přehlednost ji můžete individuálně přizpůsobit pomocí samolepicích pásků.

Jaká je dostupnost svorky Inline 221?
Svorky se už vyrábí, je to reálně existující produkt a první vzorky už máme k dispozici. Momentálně se pracuje na navýšení výrobní kapacity tak, aby dokázala obsloužit objednávky z celého světa. Na dostupnost v ČR si ještě budeme muset pár týdnů počkat.


Více o dokumentech WAGO naleznete zde v redakční knihovně!
Více videoklipů WAGO naleznete zde v archívu Elektrika.TV



KDE VIDÍTE PRAKTICKÉ POUŽITÍ
Wagosvorky 221 Inline?
MÁTE PŘEDSTAVU UŽ TEĎ?
PODĚLTE SE V NÍŽE UVEDENÉ DISKUSI TAKÉ!


TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
WAGO Elektro spol. s r.o. - Rozvodova 1116/36, Praha 4 - Modřany - 261 090 143 - info.cz@wago.com

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.