Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: PHXC: Nová generace svodičů přepětí Phoenix Contact Plugtrab PT-IQ (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 22.07.2014
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

PHXC: Nová generace svodičů přepětí Phoenix Contact Plugtrab PT-IQ


PHXC: Nová generace svodičů přepětí Phoenix Contact Plugtrab PT-IQ
Ovládací a signální vedení představují možný vstup přepětí. Jak chránit vedení tohoto typu? Nabízí se varianta ochrany systémů, řízená mikroprocesorem, zajišťující dohled všech podřízených modulů, která okamžitě rozpozná jejich možné poškození energeticky bohatými impulzy. PLUGTRAB PT-IQ je v nabídce ve více než 40 napěťových a signálových variantách. Všechny typy ochran PLUGTRAB PT-IQ jsou k dispozici s připojením přes šroubové nebo push-in svorky s odvodem chybového dílčího bleskového proudu do nosné lišty. Více čtěte v tomto článku!
Komerční sdělení, ze dne: 22.07.2014




Signálová rozhraní jsou přepětími ohrožena stejně jako obvody napájení. Navíc se signálová rozhraní skládají z velkého množství paralelně vedených vodičů, jedno zda ke vstupnímu nebo výstupnímu rozhraní. Pro snížení rizika bývají přímo na vstupní místa systémů řízení instalovány nejrůznější prvky ochrany před přepětími. Ochranné obvody jsou přizpůsobeny jednotlivým druhům chráněných signálů - analogových, binárních, digitálních nebo sběrnicových - a také použití v různých odvětvích průmyslu, dopravy i infrastruktur. Množství vodičů společně vedených ve stísněných prostorech často braných jako bezúdržbové vede v případě poruchy ke zvýšeným technickým nákladům spojených s její lokalizací, odstraněním a uvedením systému do provozu.

Inteligentní systém ochrany před vlivy přepětí PLUGTRAB PT-IQ rušivé tranzienty účinně omezí. Tím je dosahována vyšší dostupnost a provozní pohotovost provozované instalace, přístrojů a zařízení. PLUGTRAB PT-IQ představuje zásuvným systémem s vnitřní kontrolou další výhodu - díky vícestupňovému sledování provozního stavu všech aktivních prvků hrubé i jemné ochrany s připojenou dálkovou signalizací je středisko dohledu informováno o stavu ochranného prostředku - jestli došlo k jeho částečnému nebo úplnému přetížení indukovanými nebo zavedenými energetickými impulzy. Není nutno provádět komplikovanou kontrolu ochran, údržba spočívá už pouze ve výměně částečně nebo úplně přetíženého prvku.

Hlavní přínos představuje rychlá a bezchybná instalace ochrany, předvídající dohled stavu, rozšiřitelnost ochran díky využití základnové sběrnice T-Bus, variabilita možných signálových kombinací, a také možnost instalace v Ex - zóně 2.

PLUGTRAB PT-IQ představuje novou generaci systému ochrany před přepětím s inovativními vlastnostmi. Inteligentním mikroprocesorem řízený dohled všech podřízených modulů okamžitě rozpozná jejich možné poškození energeticky bohatými impulzy. Vícestupňová signalizace stavu na místě a dálková signalizace stavu je hlídána základní jednotkou s mikrokontrolérem. Ten zajišťuje napájení podřízené skupiny stejně jako sběr a distribuci signálů dohledu stavu. Využití základnové sběrnice minimalizuje čas na montáž. Technika připojení vodičů push-in dále zjednodušuje montáž a přípravu svodičů přepětí k provozu.

Svorky PT techniky připojení push-in umožní při instalaci použití tuhých vodičů nebo vodičů ohebných s koncovými dutinkami, a to bez použití nářadí. Tím je doba vyhrazená montáži dále zkrácena.

Technologie PLUGTRAB PT-IQ nyní umožňuje také použití inteligentních svodičů přímo v Ex zóně 2 s tím, že jiskrově bezpečné vstupy umožní napojení z Ex zóny 0. Výhoda této novinky spočívá především v doposud neznámé možnosti získat informaci o provozním stavu systému přepěťové ochrany signálů vstupujících z prostředí přímo ohroženého výbuchem.

Také zde se projeví důležitá nová vlastnost - a to trvalá informace o dílčím a úplném poškození ochrany.

Výrobky PLUGTRAB PT-IQ jsou v nabídce ve více než 40 napěťových a signálových variantách. Všechny typy ochran PLUGTRAB PT-IQ jsou k dispozici s připojením přes šroubové nebo push - in svorky, s odvodem chybového dílčího bleskového proudu do nosné lišty.

Pro podrobné informace o výrobkové řadě PLUGTRAB PT-IQ kontaktujte pobočku Phoenix Contact nebo navštivte stránky: www.phoenixcontact.cz.
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
PHOENIX CONTACT, s.r.o. - Dornych 47, Brno - 542 213 401 - obchod@phoenixcontact.com

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.