Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Nosné kabelové systémy - systém protipožární ochrany (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 3.02.2021
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Nosné kabelové systémy - systém protipožární ochrany


Nosné kabelové systémy - systém protipožární ochrany
Nosné kabelové systémy jsou obsaženy snad v každém větším administrativním či průmyslovém objektu. Pokud se však v této souvislosti hovoří o systému protipožární ochrany, pak určitě nelze spoléhat na rady z "doslechu". Pojmy: normové kabelové trasy, kabelové žebříky, příchytky, příchytky SONAP na profilových lištách, nenormové kabelové trasy, kabelové plechové trasy, stropní montáž, nástěnná vodorovná montáž, podlahová montáž a montáž do otevřeného kanálu, drátěné žlaby, stropní montáž, nástěnná vodorovná montáž ... musíme uvažovat s mnohými souvisejícími proměnnými. Vše pochopit, navrhnout a podepsat se pod takovým návrhem. Do této problematiky spadá i část výroby tohoto výrobce ...
Igor Nováček, ze dne: 3.02.2021



S absencí veletrhů a výstav mám pocit, že se po některých značkách slehla zem, přitom tomu tak není. Rád bych připomněl brněnský TOP Servis i přesto, že je pro mě místem přes dvě stě kilometrů vzdálen. Mám před sebou poslední vydanou technickou publikaci Nosné kabelové systémy - systém protipožární ochrany ...



Pro více informací kliknout!


Tento technický materiál se zaměřuje na použití úložných systémů v prostředí, kde je vyžadována funkční integrita kabelových tras a s tím související problematika. Dozvíme se podrobnosti o normách a vyhláškách, které se dotýkají tématu. Jsou vysvětleny pojmy jako například krátkodobá, střednědobá, dlouhodobá funkce kabelové trasy, funkční integrita, ale především pojmy "normová a nenormová" kabelová konstrukce. Obě varianty jsou klíčové pro návrhy.



Pro více informací kliknout!


Co lze v technickém sešitu očekávat?
  • Normové kabelové trasy
    kabelové žebříky, příchytky, příchytky SONAP na profilových lištách,
  • Nenormové kabelové trasy,
    kabelové plechové trasy, stropní montáž, nástěnná vodorovná montáž, podlahová montáž a montáž do otevřeného kanálu
  • Drátěné žlaby
    stropní montáž, nástěnná vodorovná montáž, nástěnná stoupací montáž
  • Kabelové žebříky
    stropní montáž, nástěnná vodorovná montáž, nástěnná stoupací montáž
  • Produktové listy
    plechové kabelové žlaby, kabelové žebříky, drátěné žlaby, kabelové příchytky, spojovací materiál


Pro více informací kliknout!


Detaily vypovídají o návrhu i montáži. Ilustrativní obrázky s popisky, délkami a poznámkami čtenáři prozradí mnohé. K dispozici jsou přehledové tabulky vyráběných alternativ, okótované rozměrové perokresby.  Přesto však je dobré navštívit odborný seminář, kde si lze s produktovým specialistou promuvit o detailech vlastního řešení. V každém případě pokud jste osoba navrhující trasy, je tato problematika ukládání opravdu zásadní.





POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si o papírové provedení
katalogu zažádat
NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.