Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: OBO: Nosné a úložné systémy s definovanou požární odolností (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 9.02.2024
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

OBO: Nosné a úložné systémy s definovanou požární odolností


OBO: Nosné a úložné systémy s definovanou požární odolností
Podívejme se krátce na katalog rozdělený do několika kapitol systému pro zachování funkčnosti v náročných podmínkách, jako jsou například prostředí s požadavky na vysokou požární odolnost. Jak je tento informační materiál zpracovává, jaké detaily v něm nalezneme, popisuji v tomto článku ...
Slávek Patera, ze dne: 9.02.2024



Tento rok se OBO BETTERMANN na jarním veletrhu AMPER v Brně neobjeví, to ovšem neznamená, že u značky není nic nového! Dostal jsem tolik informací, že je prostřednictvím "mých řádků" nejsem schopen popsat.



Pro více informací kliknout!


Pozastavuji se nad prvním z mnoha technických sešitů, který svým obsahem oslovuje každého progresivního elektrotechnika v praxi. Klíčovým výrazem je "definovaná požární odolnost". Mezitím, co v běžných prostorách na uložením vedení nemusíme příliš uvažovat a držíme se standardních předpisových zvyklostí, u prostor, kde se na požár myslí, jsme hodně pečliví. V tomto případě je právě informační materiál velice praktický!

Hned v úvodu opět zmíním, že edice technických katalogů OBO BETTERMANN patří do skupiny edukativního informačního materiálu. Neposlouží tedy pouze pro výběr zboží, ale nalezneme i něco, co nás obohatí znalostně.



Pro více informací kliknout!


Co na 252 stranách objevíme?



Pro více informací kliknout!


Provedení technických podrobností
Každá kapitola má vysvětlující úvod, který popisuje systém. Dozvíme se například princip instalace a přehled produktů kterými lze zamýšlenou část splnit. Konkrétní instalační prvek má svou fotografii, tabulku objednacích čísel a technických parametrů. Samozřejmě ani u jednotlivých dílů nechybí jejich popis. Pokud je to praktické, je uvedena i okótovaná perokresba.

Pokud jsem uvedl, že katalog i něco naučí, pak určitě mířím k části "Ukotvení". Zkušený praktik princip kotvení zná, ovšem ne všichni mají montáže jako hlavní pracovní náplň. Nemluvě o tom, že i ten, kdo navrhuje takový systém, by měl teorii dobře znát.



Pro více informací kliknout!


Dozvídáme se o kovových hmoždinkách OBO, které jsou určené pro montáž do betonových konstrukčních prvků. Prošly zkouškami požární odolnosti a jsou k dispozici odpovídající certifikáty. Důležitým parametrem je kromě jiného také maximální zatížitelnost při ukotvení v betonu v závislosti na době požární odolnosti, která může dosahovat až 120 minut. Proto, pokud něco navrhuji, měl bych mít jistotu, že někoho neuvádím v omyl.

Co je příjemné je skutečnost, že OBO stále myslí na příznivce papírových katalogů. A určitě takové provedení bude zabírat místo v naší podnikové knihovně.

Tento katalog lze zde prohledávat a prohlížet!




POKUD PRACUJETE V OBORU,
MÁTE MOŽNOST POŽÁDAT

o zaslání aktuálního papírového katalogu
NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!


TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
OBO BETTERMANN s. r. o. - Modletice P.O.Box 96, Říčany u Prahy - 323 610 111 - info@obo.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.