Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Postřelmov nevyrábí jen rozvaděče! (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 26.09.2001
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Postřelmov nevyrábí jen rozvaděče!


MEP známý výrobou rozvaděčů, vyrábí pestrou škálu elektromagnetů, které rozhodně stojí za povšimnutí. Prezentoval stejnosměrné přídržné magnety různých velikostí. Jejich uplatnění naleznete ve strojírenství k různému blokování, ale také v různých přípravcích, které přidržují např. obráběný předmět (k aretaci) ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 26.09.2001

Na veletrhu v Brně MEP Postřelmov prezentoval stejnosměrné přídržné magnety různých velikostí. Jejich uplatnění naleznete ve strojírenství k různému blokování, ale také v různých přípravcích, které přidržují např. obráběný předmět (k aretaci).

Magnety se vyrábí různých tvarů, tedy kruhové i hranaté. Většinou se vyrábí dle požadavku zákazníka ke konkrétnímu použití. Za poslední dobu se v sortimentu objevily miniaturni elektromagnety pro použití v lékařské technice.

 

Zákazník si může přát i tzv. inverzní magnet, který pokud je pod napětím nepřitahuje a po odpojení napětí pevně "drží". V případě potřeby můžete magnet ještě "přibudit" k vyšší přítažné síle. 

Možností je opravdu mnoho, pokud má někdo konkrétní přání, je dobré se obrátit přímo na vývojové oddělení MEP Postřelmov a.s.

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.