Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

Darking


Document Actions
Darking
... aneb každý se dobíjíme po svém. Bohužel nikoliv za své. Jak jste již mohli slyšet v různých médiích, vznikl nový problém. "Darking". Dovolil bych si to přirovnat ke sprayerům, kteří také potřebují naplnit své potřeby. Co na tom, že způsobují problém a mnohatisícové škody!
Miroslav Minařík, ze dne: 25.11.2002
reklama

Recese, odpor, dobrodružství..... takové a podobné důvody se motají hlavě našim teenagerům.

 Darker prožívající svůj "orgasmus".

Ve městech a na železnicích jsme si již zvykli pozorovat součást naší společnosti ztvárněnou pomocí barevných sprejů v různých heslech a kresbách. Vyvíjí se vše, tedy i způsoby zábavy, vyjádření protestu a své hrdinnosti, a tak nám vznikl "Darking".

Co je to darking, výklad darkera:

Jedná se o hrátky s vedením vysokého napětí a další sranda s elektrikou. Na vedení vysokého napětí se dá jednoduchým způsobem zapálit tzv. Eliáš což je elektrický oblouk obrovské intenzity. Někdy se říká vyzkratování sloupu vysokého napětí což není zase tak úplně správně protože elektrický oblouk je něco jiného, ale začátečníkům je to jedno, hlavně když je to zábava :-) Pokud máte strach nemusíte opouštět tyto stránky, my se jen neomezujeme na vysoké napětí, víte vůbec jak udělat bombu z úsporné žárovky?

Co je to darking, výklad můj:
Pachatelé se baví odpojováním úsečníků konkrétních rozvodných závodů pod zatížením.

Není to nic jiného než akce určité rizikové skupiny. (Podobně jako třeba anarchisti chtějí zrušit peníze, rozdat majetek bohatých chudým. Dnes máte možnost svůj názor projevit jako pan anarchista Křovínek na Frekvenci1. Dokonce můžete svůj nesouhlas vyjádřit skandováním, pískotem, nebo nadáváním státníkům do magorů jako například pan Grebeníček)
Ti, kteří jsou nevyslyšeni nebo nemají jak, neumí se vyjádřit jinak se často schylují k činům, které jsou dost viditelné, tedy jsou následně medializovány. Ovšem pokud vyjádříte svůj nesouhlas tím, že druhé poškozujete, můžeme to nazvat terorem. Viz věže v New Yorku, nebo Izrael a Palestina.

Co je to teror?
Násilné jednání ať už jednotlivci, či skupinami k zastrašení, nebo prosazení jiných svých zájmů. Za teroristické činy se považují  útoky na život, zdraví nebo majetek s úmyslným cílem.

Na českém Internetu je mnoho stránek s touto tématikou. Tak jsme udělali krátký průřez z toho nejznámějšího místa tvrdě propagujícího darking. Autor inspirován filmem Matrix nejen designem www stránek, ale pravděpodobně i svými nereálnými představami o existenci. Něco stojí za to komentovat, ovšem některé texty jsou opravdu 100% vypovídající o osobnosti autora. Necháme to na vás, abyste si udělali názor a pod článkem otevřeme veřejnou diskuzi. Nepozměněné texty jsou v modrých blocích.

Vítejte na Sataníkových stránkách. Najdete tu spoustu ilegálních textů, třeba jak telefonovat a surfovat na Internetu zadarmo, jak zkratovat vedení vysokého napětí, jak vyrobit bombu a další. Tyto stránky vznikly díky českému bordelismu, zvláště musím poděkovat Českému Telecomu, kdyby nebylo zdražování cen Internetu ale naopak nemusel bych přemýšlet jak to obejít.

 

Jste na Sataníkových stránkách, .....

Autor neručí za žádné škody či jiné ilegální aktivity spojené s četbou těchto stránek. Četba jen na vlastní nebezpečí! Čtením těchto stránek se zavazujete že informace zde nalezené nebudete používat jako návod, tj. zůstanou neuskutečněny jen ve Vaší hlavě. Pokud nesouhlasíte opusťte okamžitě tyto stránky!!!

Pokud jste telekomák či energetik nebo se cítíte těmito stránkami poškozeni či si myslíte že jsme zločinci koukněte se sem.

V televizi taky ve filmu někdy vidíte např. vyloupení banky, vy taky nevyskočíte od televize a nejdete vykrást banku. Pokud byste to udělali tak kdybyste se obhajovali že jste viděli loupež v televizi tak by asi autor filmu by potrestán určitě nebyl ale vy byste trestáni byli. S těmito stránkami je to stejné-jsou tu jen pro informační účely!

Čmuchalové ať si uvědomí že nic co tady najdou nemůžou proti mě použít. Třeba jsem si vše vymyslel a fotky stáhnul někde z internetu. Pokud byste měli něco proti tak nejprve byste museli zakázat televizi(krimifilmy). Doufám že je vám to jasné. Já doma nic nemám. Ani tunu semtexu, ani stovky fotek z darkingu, ani uřezané zámky, telefonní budky. Žádné důkazy. Jen co tu vidíte. Pátrání po mě by byla ztráta času, prohledáním domu byste nic nezískali a to si určitě nemůžete dovolit když po republice vám běhají zločinci (jen ti kapsáři v Praze, podvodníci...).

Jakákoliv část této stránky může být libovolně kopírována, pozměňována či rozšiřována. Za změněné články však neodpovídá původní autor nýbrž ten kdo je změnil. © 2002 Sataník.

Všimněte si poslední věty, kde autor uvádí, že za změněné články již neodpovídá. Tedy jsem si je dovolil neměnit a archivovat, aby odpovědnost zůstala stále na autorovi.

Likvidace úsečníku znamená finační ztrátu a současně mnohé nepříjemnosti spotřebitelů.

Po pečlivém přečtení tohoto autorova textu a po drobných konzultacích jsem došel k několika závěrům:

  • Autor rozšiřuje a nabádá k trestné činnosti
  • Myslím si, že zločinci jsou i přes to, že nejsem "telekomák či energetik
  • Autor se mylně domnívá, že se proti němu nedají uvedené stránky použít
  • Snad se i domnívá, že je anonymní, pokud ovšem jednou jedinkrát poslal své stránky pomocí FTP a přes vytáčenou digitální linku na www, tak se může stěhovat na Bahamy.

Pokud vás zajímá proč tito "darkisté" vznikli, to máte možnost pochopit z tohoto textu:

Proč a jak jsme vznikli
Bylo nebylo. Byl jeden stát kde vládli komunisti. Lidi udělali převrat a mysleli si že maji vyhráno. Jenže ouha. Do politiky se dostali blbci a jde to z kopce. Telecom začal zdražovat a zabíjet internet. Lidi hromadně odhlašovali telefony. Jenže určitá skupina lidí si to nenechala líbit.

Pro telecom
Požadavky:
Měs paušál 50Kč (+ 200Kč/měs providerovi), 1hod internetu v slabém provozu 10Kč. (v silném je nám to jedno)
nebo

Měs paušál 399Kč(Home Internet) (+ 200Kč/měs providerovi), 1hod internetu v slabém provozu 15,60Kč + 40 hodin internetu zdarma(teď je jen 13)

Jak budou drahý hovory, to je nám jedno.

Co se tedy dozvíme?

  • Ač autor zmiňuje blbce, jeho písemný projev není o moc jiný.
  • Vypadá to, že autor o elektrotechnice ví pouze to, co mu prozradili o úsečnících.
  • Možná, že by se to dalo nazvat spíše terorem, protože autorovi jde o zábavu, podporuje terorizování tisíce nevinných občanů, kteří sami nemohou ovlivnit ekonomiku státu.
  • Autor na jednu stranu se snaží oprostit od jakékoliv odpovědnosti, ale na straně druhé rád přijímá pochvaly za to, že ostatní učí darking.

Co je to Eliášův oheň?
Tichý výboj atmosférické elektřiny při silném elektrickém poli, projevující se světélkováním na hromosvodech, stěžních, věžích atd.  Název dle starozákonního proroka Eliáše, který podle biblického vyprávění svolal z nebe oheň na zápalnou oběť.


Zkratovat vedení a přerušit obvod...
Autor evidentně nerozlišuje takové pojmy jako zkrat, rozpojení obvodu, oblouk, Eliášův oheň (viz.
vyzkratování sloupu vysokého napětí což není zase tak úplně správně protože elektrický oblouk je něco jiného), ale jak píše, je mu to jedno.

Darker v akci

Závěr:
Protože nehodláme tento způsob zábavy podporovat, nenaleznete zde žádné přímé odkazy. Po konzultaci s některými energetikami a Policií ČR bylo již podáno několik oznámení na neznámého pachatele. Tudíž se již něco děje. A jak už to bývá, až bude jeden "eliášův vizionář" dopaden, bude mu vše pro výstrahu dobře spočítáno.

Na stránkách jiných se dozvíte zkušenosti jiných podobných expertů (darkerů), myslím, že uvedené texty jasně napovídají o jaký typ osobnosti se jedná. Autoři textů se ještě naivně domnívají, že uvedením nápisu, že se nejedná o návod, to snad někdo jako návod nepoužije. Případ pojistka a případ VO dálnice.

Co na to říkáte vy?
Je to případ zanedbané výchovy, nebo je to pro tyto skupiny nedostatek atrakcí?

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 4)
TEXT Z OBLASTÍ



FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Kam se v budovách vyvíjí uplatnění vysokorychlostních dat optickými vlákny? Příchod elektroinstalačních podomítkových trubek Fraenkische se zabudovaným optickým vláknem se datoval dřív než známost standardů datových přenosů Industry 4.0. Trubky s označením FFKuS DATALIGHT se v českých e-shopech objevují, ale na běžných stavbách určitě ne. Jde o speciálku, říkají dataři, v běžném obydlí stačí spotřebiteli Wi-Fi. Jiná situace může ...
Víte, jaké jsou požadavky a předpisy na požární bezpečnost staveb? O čem hovoří vyhláška č.246/2001Sb.? Seznamte se s protipožárními kabelovými přepážkami, deskovými přepážkami, zděnými přepážkami, polštářovými přepážkami, revizními dvířky a nezbytnými souvislostmi zde, v tomto článku ...
Sortiment energeticky úsporných světelných zdrojů zažil po "pádu" klasických žárovek nebývalý rozvoj a neustále je rozšiřován. Velkých změn doznaly jak variabilita tvarů, tak i účinnost a délka životnosti. Pojďme se podívat, co na to přední výrobce světelných zdrojů, společnost OSRAM ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933