Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Opět nášlapná lišta (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 30.10.2000
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Opět nášlapná lišta


Opět nášlapná lišta
Nezbytný doplněk k parapetním rozvodům se objevil i u firmy Polyprofil.
Igor Nováček, ze dne: 30.10.2000

Všichni víme, že dnešní standardní administrativní pracoviště se již neobejde bez rozvodů mn a nn. Parapetní kanály se osvědčily při rekonstrukcích i novostavbách. Vzniká ovšem podstatný problém. Jak od zdi dostat vedení ke stolu, který je osamocen uprostřed místnosti. Umístění pod kobercem (pokud tam není třeba jen linoleum), nebo přelepení ochrannou páskou, je opravdu nouzovým řešením.


Nášlapná lišta se přilepí nebo přišroubuje na hmoždinku. Má oddělené prostory a pokud by Vám snad vadil případný souběh vedení, použijte lištu druhou, kterou umístíte dál.
Vzpomínám si, že první nášlapnou lištu dodával Tehalit, pak OBO Bettermann, IBOCO, Kopos Kolín a teď i Polyprofil. Firma Malpro se vyjádřila, že má jiné záměry než nášlapnou lištu. Ke kvalitě snad dodám, že jsem sice nezkoušel izolační pevnost nebo stálobarevnost, ovšem mých 106 kg žádnou z uvedených lišt nezranilo.

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.