Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Nic proti gustu, móda je móda, ale ... (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 19.10.2006
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Nic proti gustu, móda je móda, ale ...


Nic proti gustu, móda je móda, ale ...
O tom, co je a není normální, lze vést mnohahodinové diskuze. Naše ješitnost v mnohých případech nepřipustí jinou normálnost než tu naši vlastní. Napadlo vás už někdy, že si druhá strana může o vás myslet úplně to stejné?
Jiří Macháček, ze dne: 19.10.2006

Vycházejme ze skutečnosti, že každý člověk je originál. Každý z nás má své zkušenosti a ty jsou jedinečné. Nelze najít na světě mozek s identickými zkušenostmi. Proto také každý pohled na svět je možným názorem s kterým sice nemusíme souhlasit, však připustit jeho existenci musíme.

Pokud někdo nemá představu, v které oblasti se hodně uvolňuje uzda představivosti, pak vězte, že například v módě určitě. Technicky zaměřený člověk si často může ukroutit hlavu nad posledními módními modely renomovaných návrhářů.

O tom, že se podobný "šílený" design tlačí i do oblasti osvětlování, naznačuje tento obrázek.

Pokud se na tuto "úžasnost" podíváme pouze elektrikářským pohledem, tak se jedná o nepřípustnou hrůzu, která nesplňuje patrně vůbec nic.

Musíme však před výrokem vlastního soudu uvažovat umělecké pohnutky autora! Pokud jsme odborníky v elektrotechnice, tak v umění jsme možná stejnými diletanty, stejně jako umělec v elektrotechnice.

A tak se možná právě teď díváme na budoucího ...., o kterém se budou psát dlouhá pojednání ...

Foto pro námět zaslal František Bernard

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.