Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

Nejmenší a největší WAGO svorka na světě


Document Actions
Nejmenší a největší WAGO svorka na světě
Na jedné z českých regionálních výstav Omnisu Olomouc jsme mezi elektrotechniky dělali průzkum, jak velká se dělá největší Wagosvorka. Dotázané tato otázka zaskočila a nás naopak zaskočily jejich odpovědi. Výsledkem bylo, že většina dotazovaných nevěřila, že by klecová technologie udržela průřez větší než v rozmezí 1,5 a maximálně 6mm2. Podívejme se tedy na tu nejmenší a tu největší svorku, co Wago na světě vyrábí ...
Miroslav Minařík, ze dne: 4.08.2014


Ti, kteří pracují v oboru a řekněme například v oblasti výroby rozvaděčů, znalosti o šířce výrobní řady svorek Wago většinou mají. Ale v ostatních sférách elektrotechniky to už tak růžové není. Nezřídka se setkáváme s neuvěřitelnými představami o nefunkčnosti a hrozbách v případě použití této technologie. Kdyby na tom bylo "zblo" pravdy, asi by se konkurenční značky tolik nesnažily doplňovat svůj sortiment o již patentem nechráněnené typy svorek Wago. Ale nyní se podívejme, jakou nejmenší a naopak největší Wagosvorku lze na světě použít.



Nejmenší Wagosvorka
je svou konstrucí určena pro povrchovou montáž do plošných spojů SMD (surface mount device). Využití nalézá v plošných spojích s LED aplikacemi.

Jde o typ 2059.
Rozměry: v2,7mm, š3mm, d7,4mm. Napětí (dle kategorie) 63V-320V. Proud 3A. V souladu s IEC/EN 60664-1.


Pro větší náhled kliknout!




Největší Wagosvorka
je svým robustním provedením vhodná pro připojení průřezů 50-185mm2. Uplatnění nachází stejně jako všechny klecové svorky v připojování silových celků v prostředí s otřesy. Pro odjištění klece použijete inbusový klíč, který Wago dodává v izolovaném provedení pro montáž pod napětím.

Jde o typ 285-1185. Rozměry: v116mm, š32mm, d130mm. Napětí 1000V AC/ 1500V DC. Proud 253A. V souladu s IEC 60947-7-1.



Jejich cena
Katalogové ceny jsou velice orientační. Uvedení konkrétního čísla by proto nebylo relevantní. Nic ale nepokazím, pokud uvedu, že nejmenší svorku pořídíte do deseti a velkou do tisíce korun.

Kde pořídíme
Použil bych známou frázi, že u každého dobrého velkoobchodu, ale v tomto případě bych zůstal spíše u označení "na objednávku". I když ta nejmenší svorka by neměla zatížit žádný sklad.

To je pro vaši představu rozpětí, ve kterém můžete nalézt další typy svorek pro nespočet různých aplikací a prostředí. Samozřejmě Wago nejsou pouze svorky, ale také automatizace. Pokud někdo dnes ještě tvrdí, že klecové svorce nevěří, je to projev jeho neznalosti, nikoliv špatného produktu.

Produktům Wago se budeme věnovat i v dalším článku (seriálu WAGO IN#2), kde se podíváme, jak vypadá největší Wagosvorka uvnitř.


POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si bezplatně objednat aktuální
papírový katalog vybraných typů WAGO svorek

NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 5)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

WAGO Elektro spol. s r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Proč RTU? Kdo všechno do Zruče přijel a proč? Kdo je to RTUčkář a co má za znalosti a dovednosti? Jde o jednu z další znalostních profesí, která dnes nachází uplatnění v oblasti obnovitelných zdrojů. Je vaše podnikání spojené s dodávkami energie zpět do sítě? Sledujte krátké povídání s Filipem Cenefelsem, který událost za WAGO připravoval ...
Sledujte exkluzivní rozhovor, ve kterém prozkoumáme technologii RTU značky WAGO používanou především ve fotovoltaických elektrárnách! Prozradíme standardy a certifikace nutné pro bezpečnost a dostupnost energetických dat. Probereme také, jak lze využít cloudové technologie. Dozvíte se, jakou roli hrají systémoví integrátoři při nasazování RTU jednotek a proč je důležité nepodcenit výběr těch ověřených. Zároveň prozradíme, proč zvolit modulární systém WAGO jako platformu pro RTU. Podrobnosti včetně důležitých odkazů naleznete v tomto článku!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933