Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Nebezpečnosti v IT s Markem Mikušem v březnu 2024 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 2.04.2024
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Nebezpečnosti v IT s Markem Mikušem v březnu 2024


Nebezpečnosti v IT s Markem Mikušem v březnu 2024
Jednou často podceňovaných oblastí je výpočetní technika. Ta se stala již přirozenou součástí dnešního člověka, ovšem málokdo vnímá možné hrozby. Uživatelé se zaměřují především na zábavu a užitek. V rozhovoru mezi Miroslavem Minaříkem a Markem Mikušem se diskutovalo o několika klíčových tématech týkajících se kybernetické bezpečnosti, legislativy EU, využívání AI, ochrany dat, a také o práci z domova.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 2.04.2024



Původně neplánované povídání se odehrálo v hlučném, veřejném prostředí kavárny, kam si dva kamarádi přišli popovídat a testovat jedno nové zařízení. Marek Mikuš je dlouhá léta známým odborníkem v oblasti elektronické komunikace (TELCO) a uživatelem mnoha digitálních nástrojů. Miroslav se ho zeptal na jeho aktuální byznys a tím se strhla lavina myšlenek a vyprávění. Co zaznělo?


Následující záznam rozhovoru stručně vypovídá o šířce rozsahu souvislostí s bezpečností při využívání výpočetní techniky. Na konci by si měl každý sám provést vlastní revizi přístupu ke zmiňovaným poznámkám ...



Více o práci Marka Mikuše naleznete zde!




TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.