Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

Navrhujeme svorkovnice rozvaděče pomocí aplikace WAGO SMART DESIGNER


Document Actions
Navrhujeme svorkovnice rozvaděče pomocí aplikace WAGO SMART DESIGNER
Aleš Šilhavý popisuje software, který pomáhá navrhovat svorkovnice WAGO v rozvaděčích. Jde o konfiguraci svorek pro upevnění na DIN lištu a svorek do plošných spojů. Vybereme typ lišty, její délku, přidáme na lištu koncovou svěrku, následuje konkrétní sestava řadových svorek výběrem z databáze. Ty vybíráme dle typu, velikosti, průřezu, nebo barvy. Uděláme zkušební návrh, zkusíme zkompilovat projekt. Systém odhalí chybějící prvky. Díky aplikací máme představu o veškerém dostupném příslušenství. Pokud bude kompilace bezchybná, můžeme přikročit k popisu svorek. Tak se krok po kroku naučíte rychlému sestavení ...
Komerční sdělení, Tým portálu Elektrika, ze dne: 21.12.2020


Navrhnout a naprojektovat svorkovnici není pro zkušeného projektanta až tak velký problém. Chce to pouze zkušenosti, znalosti a čas. Čas se úměrně k chybějícím znalostem prodlužuje. Pokud svorkovnice nenavrhujeme často, pak se tento projekční úkon může stát nezanedbatelnou položkou pracovního rozvrhu. Projektem samotným to však nekončí. Výrobce rozvaděčů musí položky objednat a při montáži také pamatovat na správný, čitelný a trvanlivý popis.


V této souvislosti je velice dobrou pomůckou
software WAGO smartDESIGNER. Jeho rozhraním připravíme popis svorek a konektorů, navržené položky označíme přímo z aplikace a připravíme k popisování označovacích karet. Můžeme si vytvořit vlastní knihovny a vše integrovat do vlastních systémů. V návrzích lze použít systémy WAGO-I/O-SYSTEM 750, SPEEDWAY 767 a WINSTA, řadové svorky, svorky na desky plošných spojů nebo konektory. Výhoda on-line projektování v cloudu je zřejmé. Odpadá nutnost instalovat software. Pokud se uživatel připojí do sítě, má přístup ke svým projektům. Nemusí pamatovat na aktualizace databází produktů WAGO.

Záznam on-line přednášky můžete sledovat níže ...



Každý nástroj, i softwarový, se musíme před profesionálním užitím naučit. Tedy pochopit a pak nacvičit. 

Více technických dokumentů WAGO naleznete zde v redakční knihovně.
Více videozáznamů WAGO prohlížejte v archívu zde.




POKUD PRACUJETE V OBORU,
zažádejte si o bezplatné zaslání podrobných informací
o SmartDesigneru a třeba plánovaných školeních

NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

WAGO Elektro spol. s r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Proč RTU? Kdo všechno do Zruče přijel a proč? Kdo je to RTUčkář a co má za znalosti a dovednosti? Jde o jednu z další znalostních profesí, která dnes nachází uplatnění v oblasti obnovitelných zdrojů. Je vaše podnikání spojené s dodávkami energie zpět do sítě? Sledujte krátké povídání s Filipem Cenefelsem, který událost za WAGO připravoval ...
Sledujte exkluzivní rozhovor, ve kterém prozkoumáme technologii RTU značky WAGO používanou především ve fotovoltaických elektrárnách! Prozradíme standardy a certifikace nutné pro bezpečnost a dostupnost energetických dat. Probereme také, jak lze využít cloudové technologie. Dozvíte se, jakou roli hrají systémoví integrátoři při nasazování RTU jednotek a proč je důležité nepodcenit výběr těch ověřených. Zároveň prozradíme, proč zvolit modulární systém WAGO jako platformu pro RTU. Podrobnosti včetně důležitých odkazů naleznete v tomto článku!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933