Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...

Natáčeli jsme v nejvýše položeném pivovaru ve střední Evropě na Luční boudě


Document Actions
Natáčeli jsme v nejvýše položeném pivovaru ve střední Evropě na Luční boudě
Studio Elektrika.TV na Luční boudě! Nenapadlo by nás, že budeme kdy natáčet odborný obsah tak vysoko! Tentokrát za touto událostí není instalační elektrotechnika, ale automatizace v potravinářství, respektive v pivovarnictví. Mnohé zřejmě napadá, proč tak vysoko. Myslím, že je to celkem logická otázka. Jediná možnost jak se nahoru dostat je rolba nebo skútr! Při trošce fantazie každého člověka v souvislosti s technickým vybavením studia napadá otázka PROČ?
Miroslav Minařík, ze dne: 7.02.2019


Jak jsme se k této akci dostali?
Petr Pohorský, šéfredaktor časopisu Automatizace v potravinářství je s námi v kontaktu již dlouhá léta. Vzhledem k tomu, že naše zaměření, instalační elektrotechnika má velký oborový přesah, ocitáme se někdy na místech trochu neplánovaných. Jedním z nich byl třeba fárání do hloubky 750 metrů zde, kde s námi byl i Petr Pohorský! A protože portál Elektrika není to, co se skrývá za výrazem časopis, při živém vysílání na Strojírenském veletrhu v Brně nás Petr poptal na možnost natáčení právě na této konference.



Když jsem slyšel o skutečnosti, že jde o nejvýše položený pivovar ve střední Evropě byl jsem nadšen. Ovšem dostat se na Luční boudu v Peci pod Sněžkou není to samé jako přestěhovat studio po D1. A vzhledem k datu konání 24. ledna 2019, nadmořské výšce 1410 metrů, teplotě, povětrnostním podmínkám a očekávaného množství sněhu, se nakonec tým Elektrika.TV složil z motoricky zdatnějších členů.


Pro větší náhled kliknout!

Zůstal jsem v Brně a připravoval scénáře dalších seriálů. Horskou mrazivou produkci zvládali Alena Minaříková s Karlem Hermou. Pro dokreslení složitosti této reportáže je nutné ke způsobu dopravy a vnějším vlivům také doplnit, že natáčení 9. ročníku konference Automatizace a modernizace pivovarů 2019 bylo ve čtvrtek a v pátek jsme potřebovali být už uase v Praze a Brně!


Pro větší náhled kliknout!

Program konference byl proti předešlým konferencím upraven, ale šlo o obsahovou skladbu informací. Vše se točilo  kolem pivovarů, kterých u nás není málo. I přes to, že se "sládci" pojmu Průmysl 4.0 vyhýbají jako "čert kříži", samotné automatizaci ve výrobě se vyhnout nelze. A jak víme, zaručený recept na podnikání neexistuje v žádném oboru, tak i zde je to o inspiraci a vnímání současných trendů.


Pro větší náhled kliknout!


Pokud se mne někdo ptá, jak udělat svůj záměr úspěšným, pak je odpověď stručná, "být jiný". Odpověď stručná, leč těžce proveditelná. Ovšem jak vidíme, třeba Petru Pohorskému se to podařilo! A jak to dopadlo? Sledujte níže uvedenou reportáž Aleny Minaříkové a Karla Hermy v uvedeném videoklipu ...


Natočené rozhovory naleznete zde!


 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 4)
TEXT Z OBLASTÍ



Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933